Eyüp Alparslan Ampute Milli Takımı'nda: Televizyondaki Hayal Gerçek Oldu
ENES SANSAR - Doğuştan bedensel engelli 23 yaşındaki Eyüp Alparslan, televizyonda izleyip hayalini kurduğu Ampute Futbol Milli Takımı'nda forma giyme hedefini gerçekleştirerek Türkiye'yi temsil etmenin gururunu yaşıyor.
Futbolla başlayan yolculuk
Doğuştan sağ bacağı diz altından ampute olan Alparslan, 12 yaşında geçirdiği ameliyatın ardından protez bacak kullanmaya başladı. Mahallesindeki arkadaşlarıyla top oynayarak futbola tutku duydu. Lise yıllarında Ampute Futbol Milli Takımı'nın maçlarını ilgiyle takip eden Alparslan, ağabeylerinin aldığı başarılı sonuçlardan etkilenerek milli forma giymeyi hedefledi.
ODTÜ Spor Kulübü'ne sosyal medya üzerinden başvuran Alparslan, seçmelere kabul edildi ve kısa süre sonra Şişli Yeditepe Engelliler Spor Kulübü'ne transfer oldu. Daha önce milli takımın farklı yaş gruplarında oynayan Alparslan, bu yıl ilk kez Ampute Futbol Milli Takımı'nda kanat oyuncusu olarak forma şansı buldu.
Alparslan, Trabzon'da 12 Eylül'de başlayacak Uluslar A Ligi öncesi kampa giren Ampute Milli Futbol Takımı ile antrenmanlarını Şenol Güneş Spor Kompleksi'nde sürdürüyor.
İlk antrenmandan milli formaya
Alparslan, AA muhabirine 2017'de Ampute Futbol Milli Takımı'nın kadrosundan çok etkilendiğini ve bu takımda yer almayı hedeflediğini anlattı. Ampute olmayan arkadaşlarıyla uzun yıllar futbol oynadığını söyleyen Alparslan, deneyimlerini şöyle aktardı:
"Ben hep futbol oynuyordum ama iki ayaklı arkadaşlarımla, normal insanlarla oynuyordum. Normal insanlarla oynadığım zaman ampute futbolu hiç bilmiyordum. Ankara'da ampute futbolcularla oynadığım zaman takımdaki oyuncuların ayağı yok diye çok üzülmüştüm. Onlara sert girmemeye, korumaya çalışıyordum. İlk antrenmanım o kadar kötü geçmişti ki futbolu bırakmayı bile düşünmüştüm. Sonrasında eve gittim ve teyzem bir kere daha denememi söyledi. İkinci günüm çok güzel geçti. Ondan sonra 6 yıldır profesyonel olarak futbol oynuyorum."
Milli formanın anlamı ve aile desteği
Milli takımda olmaktan gurur duyduğunu belirten Alparslan, "Milli takıma girmek, her Türk gencinin istediği bir şeydir çünkü milli takım çok önemli bir yer. Futbol oynayan bir insanın gelebileceği en yüksek mertebedir." ifadelerini kullandı. Ampute olması nedeniyle babasının bir süre futbol oynamasını istemediğini, ailesinin kendisini korumaya çalıştığını belirten Alparslan, babasının milli takıma seçildiği gün kendisini arayarak duygusal bir konuşma yaptığını aktardı:
"Beni korumaya çalışıyorlardı. Milli takıma seçildiğim gün babam beni aradı ve ağlamaklı bir sesle 'Ben çok özür diliyorum senden. Bu kadar iyi işlerin peşinde olduğunu bilmiyordum, seninle gurur duyuyorum bizi gururlandırmaya devam et' dedi. O gün ailemden bunları duymak benim için en güzel şeydi."
Hedefler: Uluslar Ligi ve Dünya Kupası
Milli takımda kariyerine başarılı sonuçlarla devam etmek istediğini vurgulayan Eyüp Alparslan, hedeflerini şöyle özetledi:
"Şu an milli takımdayız, sayısız arkadaşlarımız var. Bizi seven çok insan var. Gururluyum ve mutluyum çok şükür. Hedefim öncelikle 12 ve 14 Eylül'de Uluslar Ligi'ni başarılı olarak geçirdikten ve şampiyon olduktan sonra önümüzde Dünya Kupası var. 2026'da Kosta Rika'da oynayacağız. Dünya Kupası'nı ve Avrupa Ligi Kupası'nı alıp inşallah kariyerime kupalarla devam etmek istiyorum."
Doğuştan bedensel engelli 23 yaşındaki Eyüp Alparslan(solda), televizyonda izleyip hayalini kurduğu Ampute Futbol Milli Takımı'nda forma giyme hedefini gerçekleştirerek Türkiye'yi temsil etmenin gururunu yaşıyor. Alparslan, Trabzon'da 12 Eylül'de başlayacak Uluslar A Ligi öncesi kampa giren Ampute Milli Futbol Takımı ile antrenmanlarını Şenol Güneş Spor Kompleksi'nde teknik direktör İsmail Temiz (sağda) öncülüğünde sürdürüyor. Alparslan, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.