MHK ve 1. Lig Kulüpler Birliği Riva'da sezon öncesi toplantı gerçekleştirdi
Merkez Hakem Kurulu (MHK) ile 1. Lig Kulüpler Birliği sezon öncesi toplantısını Riva'da yaptı. Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) sitesinde yer alan açıklamaya göre toplantı, MHK tarafından organize edildi.
Katılımcılar
Toplantıya TFF 1. Başkan Vekili ve İcra Kurulu Üyesi Mecnun Otyakmaz, TFF Stratejik Planlama ve Gelişimden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mevlüt Aktan, TFF Genel Sekreteri Abdullah Ayaz, MHK Başkanı Dr. Ferhat Gündoğdu, İstanbulspor ve 1. Lig Kulüpler Birliği Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu ile Trendyol 1. Lig kulüp başkanları ve temsilcileri katıldı.
Açılış: Otyakmaz'tan yeni sezon dileği
Mecnun Otyakmaz, açılış konuşmasında yeni sezonun hayırlı olmasını dileyerek geçen sezon göreve başlayan yeni hakemlere vurgu yaptı. Otyakmaz, 'Onlar bu sezon çok daha tecrübeli bir şekilde Türk futboluna hizmet edecekler' ifadelerini kullandı ve şu bilgiyi paylaştı: Bu sezon 9 yeni hakem daha üst klasmana geçti. Ayrıca yönetim olarak telefonlarının 24 saat açık olduğunu belirterek, 'Futbolun sorunlarını çözmek için varız. Hedefimiz güzel bir futbol ikliminin oluşmasını sağlamak' dedi.
Sarıalioğlu: Hakemlerin konuşulmadığı sezonlar hedefleniyor
Ecmel Faik Sarıalioğlu, toplantıda hakemlerin daha az konuşulduğu bir sezon beklentisini dile getirdi. Sarıalioğlu, her yıl yeni hakemlerin yükseleceğini vurgulayarak, 'İki-üç sene içerisinde çok çok ileri seviyelere geleceğiz. İleriki yıllarda inşallah hakemlerin konuşulmadığı sezonlar olacak' dedi. Kendi değerlendirmelerine de değinen Sarıalioğlu, yöneticilik sürecinde futbolun içinden gelen bir yönetim olduğunu belirtti ve kulüplerin performansını da değerlendirmesi gerektiğini söyledi. Konuşmasında 'Hakemlerin de insan olduğunu unutmayacağız' ifadelerine yer vererek kazasız belasız bir lig diledi.
Gündoğdu: Öncelik eğitim ve rotasyon
MHK Başkanı Dr. Ferhat Gündoğdu, kulüplerle yapılan görüşmelerin faydalı sonuçlar doğurduğunu belirtti. Gündoğdu, sahada her şeyin hakem performansına bağlandığını, sorumluluğun kolayca hakeme yüklendiğini ifade etti. Eğitim önceliklerinin altını çizen Gündoğdu, TFF yönetiminin getirdiği iki teklifi kabul ettiğini söyledi ve geçen sezon eğitim için büyük kaynak ayrıldığını aktardı. 'Ocak ayında 2 arkadaşımız, şimdi de 9 yeni arkadaşımız geldi. 11 büyük bir rakam. Bu riski almak zorundaydık. Rotasyonu ne kadar çok artırırsak hem nitelik hem de nicelik açısından işin çözüleceğine inanıyoruz' dedi. Ayrıca 6 hakemin zorlu maçları yönetebilecek seviyeye getirildiğini belirterek, ellerinin şimdi daha rahat olduğunu kaydetti.
Toplantı, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.