Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,66 0,03%
EURO
35,14 0,01%
ALTIN
2.435,95 0,02%

Çamaşır yıkamanın püf noktaları! Renkliler daha renkli, beyazlar daha beyaz olacak

Çamaşırlarınızı bu şekilde yıkarsanız daha iyi sonuçlar alabilirsiniz. Peki bu tüyolar neler? Detaylar haberimizde.

Yayın Tarihi: 09.11.2023 23:24
Güncelleme Tarihi: 09.11.2023 23:24

Çamaşır yıkamanın püf noktaları! Renkliler daha renkli, beyazlar daha beyaz olacak

Hepimiz bilinçli ya da bilinçsiz olarak zaman zaman çamaşır yıkama hataları yaparız. Bunlara dur demek için haberimizi okumaya devam edin.

ÇAMAŞIR YIKAMA TÜYOLARI

Lekeyi hemen ovalarsanız hem lekeyi daha da kötüleştirmiş olursunuz, hem de kumaşa zarar vermiş olursunuz. Şiddetli hareketlerden kaçının ve lekeli bölgeyi hafifçe ovalayın. Fırçalarken belirli bir yöntem kullanın. Örneğin, fırçalarken ellerinizi ileri geri hareket ettirin ve beyaz bir bez kullanın. Çok fazla deterjan aşırı köpük oluşmasına neden olabilir ve çok fazla köpük, giysilerdeki lekelerin çıkarılmasını zorlaştırabilir veya imkansız hale getirebilir. Çünkü kullanılan su kabarcık oluşturmaya yetmiyor. Örneğin gömlek yakasının alt kısmı diğer kısımlara göre ulaşılması daha zor olan kısımlardan biridir. Bu alanlar uygun şekilde durulanmazsa bakteri üremesi meydana gelebilir. Bu problemi çözmek için normalde kullandığınız deterjan miktarını yarıya indirmeyi deneyin. Yıkadığınız kıyafetlerin yeterince temiz olmadığını düşünüyorsanız yıkama sayısını yavaş yavaş azaltın. Çorapları çamaşır makinesine koyarken öncelik verin. Çoraplarınızı giydikten sonra içlerini diğer kirli çamaşırlarla doldurun. Bu, çorapların diğer giysilerle karışma riskini azaltır ve çorapların kaybolmasını önlemeye yardımcı olur. 

Çamaşır Yıkama Tüyoları

"Kuru temizleme" etiketi taşıyan ürünlerin çoğu elde yıkamaya uygundur. Doğal elyaf, keten ve çoğu ipek bu kategoriye girer. Fakat kumaşa herhangi bir işlem uygulamadan önce çamaşırlarınızda rengin solup solmadığını kontrol etmelisiniz. Pamuklu çubuğu sıvı deterjana batırın ve kumaşın göze çarpmayan bir alanına uygulayın. Bu şekilde rengin solup solmadığını anlayabilirsiniz. Boya çıkmıyorsa, çıkarmak için kıyafetlerinizi bir veya iki kez sabunlu suya batırmayı deneyin. Çamaşır makinenizin bacakları ayarlanmamışsa, aşırı titreşimler zemine ve çamaşır makinenizin amortisörleri erken aşınabilir. Çamaşır makineniz için mevcut en iyi ayarı belirleyin ve çamaşır makinesi ayaklarını ayarlayın. Her şey başarısız olursa, zemini makinenin bacaklarına uygun kontrplakla güçlendirin. Bu titreşimleri önler. Özellikle hafta sonları çamaşır makinenizi çok fazla kullanıyor olabilirsiniz ve defalarca yeniden başlatmanız gerekebilir. Ancak bir yıkama işlemi bittikten sonra bir sonraki yıkama işlemine başlamadan önce bir süre beklemenize gerek yoktur. Çamaşır makineleri birbiri ardına çalışacak kadar akıllı ve verimlidir. Makinenin bakımını yapmayarak önceki yıkama işleminde oluşan ısıdan faydalanabilir ve enerji tüketiminde kesintilerin önüne geçebilirsiniz.