Galata Kulesi 2025: Giriş Ücreti, Müzekart ve MuseumPass '18.14' Kuralı

Galata Kulesi 2025 giriş ücretleri, Müzekart uygulaması, ziyaret saatleri ve MuseumPass için son giriş saati 18:14 rehberi.

Yayın Tarihi: 27.11.2025 11:47
Güncelleme Tarihi: 27.11.2025 11:47

Galata Kulesi 2025: Giriş Ücreti, Müzekart ve MuseumPass '18.14' Kuralı

Galata Kulesi 2025: Giriş Ücreti ve Ziyaret Bilgileri

Galata Kulesi, 2025 turizm sezonunda da hem yerli hem yabancı ziyaretçilerin ilgisini çekmeye devam ediyor. Kültürel mirasını koruyan kulede 2025 yılına ait bilet ve giriş kuralları sıkça sorgulanıyor. Aşağıda en güncel fiyat ve ziyaret bilgilerini bulabilirsiniz.

Galata Kulesi Giriş Ücreti 2025

Kültür ve Turizm Bakanlığı'na devredilmesinin ardından müzeye dönüştürülen Galata Kulesi'nde fiyat politikası yerli ve yabancı turist ayrımına göre uygulanıyor. Yabancı ziyaretçiler için giriş ücreti 30 Euro olarak belirlenmiştir. T.C. vatandaşları ise Bakanlık tarafından sunulan 100 TL bedelle alınan Müzekart ile kuleye ek ücret ödemeden giriş yapabilmektedir.

Müzekart ve MuseumPass Detayları

Müzekart sahipleri Galata Kulesi'ne ücretsiz giriş yapabilmektedir. Yabancı turistlerin sıkça tercih ettiği MuseumPass Türkiye (15 gün geçerli, 165 Euro) de kulenin girişinde kullanılmaktadır. Ancak MuseumPass sahiplerinin dikkat etmesi gereken önemli bir kural vardır: turnikelerden geçiş için son saat 18:14 olarak belirlenmiştir. Bu saatten sonra gelen MuseumPass sahipleri kartlarını kullanamamakta ve standart bilet almak zorunda kalmaktadır.

Ziyaret Saatleri ve Son Giriş

Galata Kulesi haftanın 7 günü ziyaretçilere açıktır. Kulenin çalışma saatleri 08:30 - 23:00 olarak belirlenmiştir. Buna karşın gişelerden ve turnikeden son geçiş saati 22:00dir; kapanış saati ile son giriş saatinin karıştırılmaması önem taşımaktadır.

Özetle, Galata Kulesi'ni ziyaret etmeyi planlayan MuseumPass sahipleri için en önemli nokta 18:14 son giriş kuralıdır. Yabancı ziyaretçiler için bilet ücreti 30 Euro, Müzekart sahibi T.C. vatandaşları için ise giriş ücretsizdir.