Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,66 0,03%
EURO
35,14 0,01%
ALTIN
2.435,95 0,02%

Çıtır çıtır patates kızartmasının sırrı buymuş! İçine bir gram bile yağ çekmiyor

Bu püf noktalarla çıtır çıtır patates kızartabilirsiniz! Tüm detaylar haberimizde.

Yayın Tarihi: 24.03.2024 16:27
Güncelleme Tarihi: 24.03.2024 16:27

Çıtır çıtır patates kızartmasının sırrı buymuş! İçine bir gram bile yağ çekmiyor

Yağ çekmeden çıtır çıtır patates kızartması yemek istiyorsanız bu haber tam size göre! Bütün püf noktaları burada! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

ÇITIR ÇITIR PATATES KIZARTMA SIRLARI

Patates kızartması sofraların vazgeçilmez lezzetlerinden olsa da kızartıldığı zaman yağ çekmesiyle hem lezzeti bozuluyor hem de kalorisi daha da artıyor. Patates kızartırken yağ çekmesini engellemek istiyorsanız taze ve yeşillenmeyen patates kullanmanız gerekir. Patatesleri kızartmadan soğuk suda bekletip sonra tuzlu suya batırarak yağ çekmesini azaltabilirsiniz. Aynı zamanda kızartma yağının iyi şekilde ısıtılması gerekir. Patates suyun içinden çıktıktan sonra bir havlu kağıtla suyunu alabilirsiniz. 

çıtır çıtır patates kızartması yöntemleri

Kızartma yağının iyice ısınmasının yanında patateslerin iyice kurutulması da önemlidir. Bütün patatesleri aynı anca tencereye atmak yerine azar azar ekleyebilirsiniz. Aynı anda eklediğiniz zaman lezzetsiz, birbirine yapışan ve hamur gibi bir patates elde edebilirsiniz. Patlıcan ve kabak kızartmasında patlıcanların önce soyulması ve sonra soğuk tuzlu suda bekletilmesi gerekiyor. Patlıcanlar dilimlendikten sonra tekrar tuzlu suya batırılır ve kızartmadan önce suyu iyice süzülerek kağıt havluyla kurulanır. Kızgın yağda birkaç dakika beklettikten sonra kevgirle yağını süzüp alarak tüketebilirsiniz. Kabak kızartması yaparken de aynı yöntemleri uygulayabilirsiniz ve lezzetli kızartmalar elde edebilirsiniz.