Harput’ta Dondurucu Soğuklar: Elazığ’da Çatılarda Buz Sarkıtları

Elazığ’ın Harput mahallesinde gece sıcaklıkları eksi 10 dereceye düşünce çatılarda yaklaşık bir metre uzunluğunda buz sarkıtları oluştu; görüntü tehlike oluşturdu.

Yayın Tarihi: 17.01.2026 14:07
Güncelleme Tarihi: 17.01.2026 14:07

Harput’ta Dondurucu Soğuklar: Elazığ’da Çatılarda Buz Sarkıtları

Harput’ta dondurucu hava etkili oldu

Elazığ’ın tarihi mahallesi Harputta gece saatlerinde hava sıcaklıklarının eksi değerlere düşmesiyle birlikte dondurucu soğuklar hayatı zorlaştırdı. Bölgedeki don olayları, günlük yaşamı ve yapıların görünümünü etkiledi.

Çatılarda metreleri bulan buz sarkıtları

Gece boyunca termometreler eksi 10 dereceye kadar geriledi. Soğuk hava nedeniyle evlerin ve iş yerlerinin çatılarında buz sarkıtları oluştu.

Etkili don nedeniyle birçok evin çatısında yaklaşık bir metre uzunluğunda buz sarkıtları meydana geldi. Oluşan sarkıtlar hem görsel olarak dikkat çekti hem de vatandaşlar için tehlike arz etti.

ELAZIĞ’IN TARİHİ MAHALLESİ HARPUT’TA GECE SAATLERİNDE HAVA SICAKLIĞININ EKSİ DERECELERE DÜŞMESİYLE...

ELAZIĞ’IN TARİHİ MAHALLESİ HARPUT’TA GECE SAATLERİNDE HAVA SICAKLIĞININ EKSİ DERECELERE DÜŞMESİYLE BİRLİKTE DONDURUCU SOĞUKLAR ETKİSİNİ GÖSTERDİ. SOĞUK HAVANIN ETKİSİYLE EVLERİN VE İŞ YERLERİNİN ÇATILARINDA BUZ SARKITLARI OLUŞTU.

ELAZIĞ’IN TARİHİ MAHALLESİ HARPUT’TA GECE SAATLERİNDE HAVA SICAKLIĞININ EKSİ DERECELERE DÜŞMESİYLE...

Yazar
EDİTÖR

Zeynep Ateş

8 yıldır bölge haberciliği yapıyor. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki gelişmeleri yerinden bildiriyor. Yerel kaynakları güçlü, teyit mekanizmasını titizlikle işleten deneyimli bir gazeteci.