Kırşehir'de Anadolu Mirası Operasyonu: 14 Tarihi Eser Ele Geçirildi

Kırşehir'de jandarma, 'Anadolu Mirası Operasyonu' kapsamında Artuklu Dönemi’ne ait olduğu değerlendirilen 14 heykel ve mimari parça ele geçirdi.

Yayın Tarihi: 30.01.2026 12:10
Güncelleme Tarihi: 30.01.2026 12:10

Kırşehir'de Anadolu Mirası Operasyonu: 14 Tarihi Eser Ele Geçirildi

Kırşehir'de Anadolu Mirası Operasyonu: 14 Tarihi Eser Ele Geçirildi

KIRŞEHİR (İHA) – Kırşehir İl Jandarma Komutanlığı tarafından, tarihi ve kültürel değerlerin korunması ile kaçak kazı ve definecilik faaliyetlerinin önlenmesine yönelik yürütülen 'Anadolu Mirası Operasyonları' kapsamında tarihi eser ele geçirildi.

Operasyon Detayları

Edinilen bilgiye göre, Y.Ö. ve A.C. tarafından ellerinde bulundurdukları tarihi eser niteliğindeki malzemeleri satmayı planladıkları yönünde bilgi alınması üzerine jandarma ekipleri çalışma başlattı.

Operasyon, İstihbarat Şube Müdürlüğü koordinasyonunda, KOM Şube Müdürlüğü ile Kaman İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince gerçekleştirildi.

Yapılan operasyon sonucu, Artuklu Dönemi’ne ait olduğu değerlendirilen 14 adet heykel ve mimari parça ele geçirildi.

Ele geçirilen tarihi eserler muhafaza altına alındı.

KIRŞEHİR İL JANDARMA KOMUTANLIĞI TARAFINDAN TARİHİ VE KÜLTÜREL DEĞERLERİN KORUNMASI, KAÇAK KAZI VE...

KIRŞEHİR İL JANDARMA KOMUTANLIĞI TARAFINDAN TARİHİ VE KÜLTÜREL DEĞERLERİN KORUNMASI, KAÇAK KAZI VE DEFİNECİLİK FAALİYETLERİNİN ÖNLENMESİNE YÖNELİK YÜRÜTÜLEN "ANADOLU MİRASI OPERASYONLARI" KAPSAMINDA TARİHİ ESER ELE GEÇİRİLDİ.

Yazar
EDİTÖR

Gizem Polat

2 yıllık deneyimli (Junior). Gece boyunca sosyal medyada viral olan videoları, yurt dışındaki (ABD saat dilimi) gelişmeleri takip eder ve sabah gündemi için taslaklar hazırlar.