Mersin'de İlçe Milli Eğitim Müdürleri Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi
Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Muhammed Özdemirci başkanlığında, 2025-2026 eğitim öğretim yılı hazırlıkları kapsamında 'İlçe Milli Eğitim Müdürleri Kurulu Toplantısı' gerçekleştirildi.
Açılış ve genel değerlendirme
Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Muhammed Özdemirci, 2025-2026 eğitim öğretim yılının genel değerlendirmesini yaparak, bakanlığın hedefleri doğrultusunda yürütülecek çalışmalara ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Özdemirci, eğitimin niteliğini artırmak ve planlı, verimli bir dönem yürütmek adına tüm birimlerin eşgüdüm içinde hareket etmesi gerektiğini vurguladı.
Gündemdeki ana başlıklar
Toplantıda 2025/63 Sayılı Genelgesi doğrultusunda yıl boyunca yapılması planlanan faaliyetler ile 'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli' kapsamında yürütülen çalışmalar ele alındı. İlçe milli eğitim müdürlüklerince okullar ve kurumlarda gerçekleştirilen denetimler, eğitim öğretim süreçlerinin kalitesini artırmaya yönelik uygulamalar ve değerlendirmeler masaya yatırıldı.
'Aile Yılı' teması ve veli katılımı
'Aile Yılı' teması çerçevesinde 2025-2026 boyunca düzenlenecek etkinlikler, velilerin eğitim sürecine katılımının artırılması, okul-aile-halk eğitimi merkezleri arasındaki iş birlikleri ve aile yılı kurs programları hakkında bilgi paylaşıldı.
Diğer ele alınan konular
Toplantıda ayrıca iş sağlığı ve güvenliği, öğrenci sağlığı, kantin denetimleri, sivil savunma tatbikatları, taşımalı eğitim hizmetleri, norm kadro durumu, devamsızlığın önlenmesi, öğrencilerin güvenliği ve mevsimlik tarım işçilerinin çocuklarının eğitime erişimi gibi konular da gündeme alındı.
Bunun yanı sıra, özel öğretim kurumları ve yurtların denetimi, Bakanlık Proje Okulları Yönetmeliği kapsamında yürütülen işler, MEB Bireysel Öğrenme Platformu'nun yaygınlaştırılması, sosyal etkinlik izinleri ve okullarda düzenlenecek kutlamalar gibi başlıklar görüşülerek gerekli planlamalar yapıldı.
Kapanış
Karşılıklı değerlendirmelerin ardından toplantı, belirlenen hedefler doğrultusunda yapılacak çalışmaların planlanmasıyla sona erdi.
MERSİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ MUHAMMED ÖZDEMİRCİ BAŞKANLIĞINDA, 2025-2026 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI HAZIRLIKLARI KAPSAMINDA 'İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLERİ KURULU TOPLANTISI' GERÇEKLEŞTİRİLDİ.