NÖHÜ'de Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi Kuruldu

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, öğrenciler, akademisyenler ve genç girişimciler için Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi kurdu; hedef yenilikçi fikirleri ticarileştirmek.

Yayın Tarihi: 22.11.2025 11:15
Güncelleme Tarihi: 22.11.2025 11:15

NÖHÜ'de Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi Kuruldu

NÖHÜ'de yeni girişimcilik merkezi hayata geçti

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi bünyesinde, öğrencilerin, akademisyenlerin ve Niğde’deki girişimci gençlerin girişimcilik ekosistemine uyum sağlaması ve girişimcilik kültürünün yaygınlaşması amacıyla Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi kuruldu.

Merkezin hedefleri

Üniversitenin son yıllarda yürüttüğü ulusal ve uluslararası tanıtım faaliyetleri, Niğde’nin yatırım potansiyelinin gelişmesine önemli katkı sağladı. Kurulan yeni merkez ile bu ivmenin girişimcilik alanına taşınması; öğrencilerin, araştırmacıların ve genç girişimcilerin yenilikçi fikirlerinin desteklenmesi hedefleniyor.

Merkez, akademik bilgi birikimini sahadaki uygulamalarla birleştirerek girişimcilik alanında üretilecek projelerin ticarileşmesine destek verecek ve bu projelerin hayata geçirilmesi için gerekli altyapı ve rehberlik hizmetlerini sunacak.

Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu'nun açıklaması

Prof. Dr. Hasan Uslu konuyla ilgili şunları dile getirdi:

Üniversitemiz, yalnızca eğitim ve araştırma faaliyetleriyle değil, bölgesel kalkınmayı destekleyen inovasyon ve girişimcilik çalışmalarıyla da öncü bir rol üstlenmektedir. Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezimiz, öğrencilerimiz, akademisyenlerimiz ve ilimizdeki girişimci gençlerin yenilikçi fikirlerini hayata geçirmeleri için bir köprü olacaktır. Niğde’nin girişimcilik potansiyelini artırmayı, yenilikçi düşünceyi desteklemeyi ve üretken bireyler yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Merkezin ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.

PROF. DR. HASAN USLU - NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ

PROF. DR. HASAN USLU - NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ

NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ BÜNYESİNDE, ÖĞRENCİLERİN, AKADEMİSYENLERİN VE NİĞDE’DEKİ...