
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, TSE'nin Genel Kurulu'nda Önemli Açıklamalarda Bulundu
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türk Standardları Enstitüsü'nün (TSE) 64. Olağan Genel Kurulu toplantısında önemli bilgiler verdi. Bakan Kacır, TSE'nin ithalat denetimleri kapsamında 205 bin ürün denetlediğini ve bu süreçte 5 bin ithal ürünün Türkiye'ye girişinin engellendiğini duyurdu.
TSE, Güçlü Uygunluk Değerlendirme Altyapısıyla Destek Sağlıyor
Kacır, konuşmasında, Türkiye’nin uygunluk değerlendirme altyapısını güçlü bir teminat olarak nitelendirerek, sanayicilerin ve girişimcilerin küresel pazarda rekabet gücünü artırmaya yönelik çabaların devam ettiğini belirtti. TSE'nin sunduğu belgelendirme, muayene ve eğitim hizmetleri ile vatandaşların güvenli ve kaliteli ürünlere erişiminde önemli bir rol üstlendiğini vurguladı.
Denetim ve Belgelendirme İle Kaliteyi Artırma Amacı
Bakan Kacır, TSE'nin geçtiğimiz yıl düzenlediği yaklaşık 61 bin belge ve rapor ile girişimcileri kaliteli ve çevre dostu ürünlerle buluşturduğunu ifade etti. Ayrıca, sanayicilerin dünya pazarlarına erişimi kolaylaştırarak 'Türk Malı' damgasının kalite ile özdeşleşmesini sağladığını sözlerine ekledi.
Yeşil Dönüşüm İçin Atılan Adımlar
Kacır, TSE’nin sanayinin yeşil dönüşümünü destekleme çabalarına da dikkat çekti. 17 Organize Sanayi Bölgesi (OSB) 'Yeşil OSB' olarak tescillendi. Enstitünün 2053 net sıfır emisyon hedefi doğrultusunda çeşitli standartlar geliştirdiğini belirten Kacır, çevresel sürdürülebilirliği ön planda tutarak önem verdikleri konular hakkında bilgi verdi.
Akkuyu Nükleer Güç Santrali Projesi'nde TSE'nin Rolü
Kacır, Akkuyu Nükleer Güç Santrali Projesi’nde sundukları test ve teknik eğitim hizmetlerinin yerli üretime yaptığı katkının 664 milyon dolar olduğunu açıkladı. İlk güç ünitesinin işletmeye alınmasına yönelik nihai kontrol hizmetlerinin de TSE tarafından yürütüldüğünü duyurdu.
Geleceğin Teknolojilerine Yön Vermek
Bakan Kacır, uluslararası pazarda yer almak ve rekabet gücünü artırmak için standardizasyon ve uygunluk değerlendirme hizmetlerinin önemi üzerinde durdu. Yapay zeka, enerji teknolojileri ve biyoteknoloji gibi kritik alanlarda Türkiye’nin öncü rol üstlenmesi için çaba gösterileceğini belirtti.
TSE’nin Kurumsal Yapısını Güçlendirme Vizyonu
TSE Başkanı Mahmut Sami Şahin ise, enstitünün yüksek teknoloji ürünlerine yönelik yerli standart altyapısını geliştirmeye devam edeceğini vurguladı. Çevre dostu üretimi teşvik eden standartların yaygınlaştırılması ve sanayicilere destek olmak için yeni belgelendirme modelleri oluşturulacağını ifade etti.
Türk Standardları Enstitüsünün (TSE) 64. Olağan Genel Kurulu Toplantısı, kurumun Genel Kurul Salonu'nda yapıldı. Toplantıya katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, burada konuşma yaptı.
Türk Standardları Enstitüsünün (TSE) 64. Olağan Genel Kurulu Toplantısı, kurumun Genel Kurul Salonu'nda yapıldı. Toplantıya katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, burada konuşma yaptı.