DOLAR
42,96 -0,07%
EURO
50,47 0,05%
ALTIN
5.971,12 0,51%
BITCOIN
3.799.012,55 -0,59%

Beytüşşebap’ta Arıcılık Atağı: BEYKOP ile Organik Bal Üretimi Güçleniyor

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde 24 arıcının kurduğu BEYKOP kooperatifi ile organik bal üretimi ve satış ağı güçlendirilecek.

Yayın Tarihi: 31.12.2025 09:49
Güncelleme Tarihi: 31.12.2025 09:49

Beytüşşebap’ta Arıcılık Atağı: BEYKOP ile Organik Bal Üretimi Güçleniyor

Beytüşşebap’ta arıcılıkta yeni dönem: BEYKOP kuruldu

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde ilk kez arıcılık alanında bir kooperatif kurularak bölgesel üretimin ve pazarlamanın güçlendirilmesine yönelik önemli bir adım atıldı. Arıcılıkla öne çıkan ilçe, organik bal üretimini daha sistemli ve kazançlı hale getirmeyi hedefliyor.

Kooperatifin kapsamı ve amaçları

Faraşin, Meydan, Kahnicemet, Mezra, Beşağaç ve Kovankaya bölgelerinde faaliyet gösteren arıcılık ve hayvancılık üreticileri, ülke ekonomisine katkı sağlayacak bir ortak yapı oluşturmak üzere birleşti. Üyelerin bir araya gelmesiyle Beytüşşebap Tarımsal Kalkınma Kooperatifi (BEYKOP) resmen hayata geçirildi.

Yılda tonlarca bal üretilen ilçede, üreticiler ürünlerini istenilen değerde satamadıklarını belirterek bu sorunun çözümü için kooperatif modeline başvurdu. Kooperatifin, üretimin markalaşması, paketlenmesi ve pazara erişimin kolaylaştırılması gibi hedefleri bulunuyor.

Açılış töreni ve katılımcılar

Büro açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirilen kooperatifin kuruluşunda 24 arıcı kurucu üye olarak yer aldı. Açılışa Kaymakam Mehmet Furkan Taşkıran, Alay Komutanı albay Murat Kızıltan, İlçe Emniyet Amir Vekili baş komiser Siret Murat Kayserili, arıcılar ve çok sayıda esnaf katıldı.

Kooperatif başkanının mesajı

Kooperatif Başkanı Hıdır İçin yaptığı açıklamada, ilçenin uzun yıllardır bal, arıcılık ve küçükbaş hayvancılıkla öne çıktığını vurguladı. İçin, 'İlçemiz yıllardır balıyla arıcılık ve küçükbaş hayvancılıkla öne çıkıyor. İstenilen değerde satılamayan ballarımız elimizde kalıyordu. Biz ilçedeki bütün arıcılar bu sorunu yaşıyorduk. Çok şükür valiliğimiz, İl-İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüz, kaymakamlığımız bizlere rehber oldu. Kooperatif açılması için bizlere yol gösterdi. İlk etapta 24 kurucu üyemizle açmış bulunuyoruz. Bu kooperatifin yeri bütün ilçemizin hizmetinde olacak. Eminim çok güzel projelerle çok yakında balımızla dünyaya duyuracağız. Beytüşşebap balı patentimizi aldık. Allah’ın izniyle çok güzel bir çalışma yapacağız. Bizleri bu gün yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederim' dedi.

Konuşmaların ardından gerçekleştirilen kurdele kesimi ile kooperatifin açılışı tamamlandı. BEYKOP, bölge üreticilerinin birikimini markalaştırma ve pazar payını artırma yönünde somut projeler hayata geçirmeyi amaçlıyor.

ŞIRNAK’IN BEYTÜŞŞEBAP İLÇESİNDE İLK DEFA ARICILIK ALANINDA KOOPERATİF AÇILDI. ARICILIKLA ÖN PLANA...

ŞIRNAK’IN BEYTÜŞŞEBAP İLÇESİNDE İLK DEFA ARICILIK ALANINDA KOOPERATİF AÇILDI. ARICILIKLA ÖN PLANA GELEN BEYTÜŞŞEBAP’TA ORGANİK BAL ÜRETİMİ DAHADA KOLAYLAŞACAK.

ŞIRNAK'IN BEYTÜŞŞEBAP İLÇESİNDE FARAŞİN, MEYDAN, KAHNİCEMET, MEZRA, BEŞAĞAÇ, KOVANKAYA...

Yazar
EDİTÖR

Serdar Aksoy

6 yıllık deneyimli. Otomotiv endüstrisi, KOBİ'ler, ihracat rakamları ve reel sektörün sorunlarına odaklanan, iş dünyası ile ilişkileri güçlü bir editör.