Almanya'da 15 Polis Hakkında Irkçı Sohbet Soruşturması
Almanya'nın Hamburg kentinde, internet üzerinden ırkçı içerikli sohbet yaptıkları iddiasıyla 15 aktif ve emekli polis hakkında disiplin soruşturması başlatıldığı bildirildi.
Hamburg Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan resmi açıklamada, bu polislerin yabancı düşmanı, ırkçı, şiddet içeren ve nasyonal sosyalizmi yücelten mesajlar paylaştıklarına dair güçlü şüpheler olduğu belirtilmiştir.
Soruşturma kapsamında, mahkeme kararıyla 6 aktif polisin ev ve işyerlerinde, 3 emekli polisin ise evlerinde aramalar yapılmıştır. Ayrıca, söz konusu polislerin 7'sinin açığa alındığı ifade edilmiştir.
Hamburg Emniyet Müdürü Frank Schnabel, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Hamburg Emniyet Müdürlüğü'nde hiçbir şekilde ayrımcılık, şiddetin yüceltilmesi ya da yabancı düşmanlığını kabul etmeyeceğiz." diyerek sürecin ciddiyetine vurgu yaptı.