Amasra ve Safranbolu ilçeleri, tarihi yapıları ve doğal güzellikleriyle Ramazan Bayramı tatilinde ziyaretçilerini ağırlıyor. Tatilcilerin akını sayesinde, bu bölgelerde yoğunluk yaşanıyor.
Amasra Kalesi gibi tarihi mirasları ve 2015 yılında UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne eklenen el değmemiş koylarıyla dikkat çeken Amasra, bayramda yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradı. Temiz kumsalları ve az dalgalı denizi ile dikkat çeken Amasra, özellikle balık ağırlıklı mutfak kültürüyle büyük ilgi görüyor.
Belediye Başkanı Recai Çakır, ilçedeki 3 bin yatak kapasiteli otel ve pansiyonların tamamının dolduğunu, bayramın ikinci gününde Büyük Liman ve Küçük Liman mevkisindeki otoparkların da tamamen dolduğunu belirtti. Ankara'dan gelen ziyaretçilerin sayısının 50 bini aştığını açıklayan Çakır, "Amasra bu bayram azken ciddi yoğunluk yaşıyor. Günübirlik ziyaretçi sayısı her geçen gün artıyor," dedi.
Amasra Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Hüseyin Boran, her mevsim günübirlik tatilcilerin ilgisini çeken Amasra'da balık lokantalarında uzun kuyrukların oluştuğunu kaydetti. Boran, "Amasra Kalesi ve Çekiciler Çarşısı gibi yerlerde ziyaretçiler, taze lezzetlerle dolu bir ziyafet yapma imkanı buluyor. Misafirlerimizin rahat bir bayram geçirebilmesi için gereken tüm tedbirler alındı," dedi.
Safranbolu ise Karabük'ün UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan tarihi konaklarıyla bayramda büyüleyici bir atmosfer sunuyor. Ziyaretçiler, Osmanlı dönemine ait yapılar arasında gezerek keyifli anlar geçiriyor. Safranbolu'nun eşsiz güzelliği, yerli ve yabancı turistlerin dikkatini çekiyor; lokum ve hediyelik eşyaların da satın alındığı bu tarihi ilçede, tatilciler keyifli anlar yaşıyor.