
Amasya'da Bayramı Hastanede Geçiren Çocuklar Unutulmadı
Amasya İl Müftülüğü, bayramda hastanede kalan çocukları unutmadı. Hastanede tedavi sürecinde olan çocuklar, Nasrettin Hoca, Keloğlan, Hacivat ve Karagöz kostümleriyle yapılan özel bir ziyaretle bayramlarını kutladı.
Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde gerçekleşen etkinlikte, İl Müftülüğü ve Maydanoz Sapları Tiyatro Ekibi bir araya gelerek çocukları sevindirdi. Kostümlü ekip, hastane odalarını gezerek çocuklara bayram şekeri, harçlık ve hediyeler verdi.
Hastane koridorunda yapılan kukla gösterisi ise etkinliğin neşesini artırdı. İl Müftülüğü manevi rehberi Ömer Çaycı, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında hastanelerde manevi destek hizmetleri yürüttüklerini belirtti.
Çaycı, amaçlarının hasta çocuklara ve yakınlarına moral vermek olduğunu vurgulayarak, "Bugün bayram; ancak çocuklar hastanede tedavi görüyor. Bu nedenle şeker ve harçlık toplayamadılar. Bizler masal kahramanlarımızla onlara bayram sürprizi yaptık. Herkese iyi bayramlar dilerim." dedi.
Hastanede tedavi gören 11 yaşındaki Berra Zeynep Demir, bayramını burada geçirdiğini ve arkadaşlarıyla harçlık ve şeker toplayamadığını söyleyerek, "Nasrettin Hoca ve Keloğlan yanıma geldi. Bana harçlık ve şeker verdiler, onlara teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.
Amasya İl Müftülüğü personeli, hastanede tedavi sürecinde olan çocukları, Nasrettin Hoca, Keloğlan, Hacivat ve Karagöz kostümleriyle ziyaret ederek bayramlarını kutladı.
Amasya İl Müftülüğü personeli, hastanede tedavi sürecinde olan çocukları, Nasrettin Hoca, Keloğlan, Hacivat ve Karagöz kostümleriyle ziyaret ederek bayramlarını kutladı.