Bursa'daki Büyük Orman Yangınına Müdahale Devam Ediyor
Bursa Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Gürsu ile Kestel arasındaki ormanlık alanda akşam saatlerinde çıkan yangına müdahale çalışmalarının aralıksız sürdüğü belirtildi. Yangın bölgesinde, 1163 personel ve 496 araç ile yoğun bir müdahale gerçekleştiriliyor.
Yangın ve Tahliye Bilgileri
Yangının ilk çıkış noktası Gürsu İpekyolu Mahallesi'nin yakınları olarak kaydedildi. Rüzgarın etkisiyle hızla büyüyen yangına karşı, vatandaşlar da gönüllü olarak destek sağlıyor. Yangının ilerlemesi nedeniyle, kırsal Karahıdır Mahallesi tedbiren boşaltıldı. Ardından, alevlerin tehlikesi nedeniyle İğdir Mahallesi de tahliye edilmiştir.
Bursa Valiliği sosyal medya hesabında yapılan paylaşımda, "Gürsu ilçemizdeki kırsal Karahıdır Mahallesi güvenli bir şekilde tahliye edilmiştir. Yangın yerleşim alanına ulaşmadan kontrol altına alınmıştır. Ayrıca İğdir Mahallesi de güvenli bir biçimde evakuate edilmiştir," ifadeleri yer aldı.
Avdancık Mahallesi'nde de tahkimat sağlandığı ve ekiplerin sahada aktif olarak görev yaptığı vurgulandı. Valiliğin verdiği bilgilere göre, toplamda 480 hane ve 1765 vatandaş güvenli bir şekilde tahliye edilmiştir.
Yangının büyümesi ve müdahale için önlemler alınması sonucunda, Bursa Çevre Yolu'nun Gürsu kısmı da trafiğe kapatılmıştır. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bursa Valisi Erol Ayyıldız ve AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, yangın bölgesine giderek durum değerlendirmelerinde bulunmuştur.
Bursa'nın Gürsu ve Kestel ilçeleri arasındaki ormanlık alanda çıkan yangına müdahale ediliyor. Yangına ekiplerin müdahalesi sürerken, vatandaşlar da çalışmalara destek veriyor.
Bursa'nın Gürsu ve Kestel ilçeleri arasındaki ormanlık alanda çıkan yangına müdahale ediliyor. Yangına ekiplerin müdahalesi sürerken, vatandaşlar da çalışmalara destek veriyor.