DOLAR
42,72 -0,05%
EURO
50,09 0,22%
ALTIN
5.930,18 -0,2%
BITCOIN
3.702.648,05 1,13%

Çanakkale'de Eşini Öldüren Sanığa Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis İstemi

Çanakkale'de boşanma aşamasındaki eşini silahla öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan U.Z. hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

Yayın Tarihi: 18.08.2025 13:59
Güncelleme Tarihi: 18.08.2025 13:59

Çanakkale'de Eşini Öldüren Sanığa Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis İstemi

Çanakkale'de Eşini Öldüren Sanığa Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis İstemi

Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianameyle, 16 Mayıs'ta boşanma aşamasındaki eşi Zeynep Z.'yi sokakta tabancayla vurarak öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan U.Z. hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi.

İddianame ve Suçlamalar

Savcılığın Çanakkale Ağır Ceza Mahkemesine sunduğu iddianamede, şüpheli U.Z. hakkında 'Kadına ve üstsoy veya altsoydan birine ya da eş, boşandığı eş veya kardeşe karşı kasten öldürme' ve '6136 sayılı Kanuna muhalefet' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis istemi yer aldı.

Aile Beyanları ve Ön Uyarılar

İddianamede, maktul Zeynep Z. ile sanık U.Z.'nin 2018'de evlendiği ve bu evlilikten iki çocukları bulunduğu, taraflar arasında defalarca adli işlem yapıldığı, hakkında daha önce 2 kez uzaklaştırma kararı alındığı ve Zeynep Z.'nin 4 kez boşanma davası açtığı belirtildi.

Maktulün anne ve babası İ.K. ile F.K., cinayetten 10-15 gün önce kızlarının yanlarına gelerek U.Z.'nin kendisini öldürmek için aldığı silahın fotoğrafını gönderdiğini, olaydan birkaç gün önce de damadın ikametlerine gelip çocukları gördükten sonra kızlarına karşı 'Ben seni Çanakkale'de gezdirmem, seni öldürürüm.' dediğini anlattı. Aile, 16 Mayıs sabahı kızlarının savcılığa gitmek üzere yola çıktığını ve cinayetin o sabah işlendiğini bildirdi.

Olayın Gelişimi

Olay günü, 16 Mayıs sabah saatlerinde Zeynep Z. kullandığı motosikletle ailesinin evinden ayrıldı. İddianameye göre U.Z., kiraladığı araçla takip ederek motosikletinin önünü kesti, çıkan tartışma sırasında ruhsatsız tabancayla tek el ateş ederek eşinin ölümüne neden oldu.

Olayın ardından yaya olarak kaçan U.Z., kısa sürede polis tarafından yakalandı. Araç içinde olayda kullanıldığı belirtilen silah ve çok sayıda bıçak, ikamette ise 13 adet 7.65 mm çapında fişek ele geçirildi.

Sanığın İfadesi ve Otopsi Bulguları

Tutuklu sanık U.Z., emniyetteki ifadesinde eşini öldürme kastı olmadığını, olayın öfke anında gerçekleştiğini ve pişman olduğunu söyledi. Otopsi raporunda ise ateşin yakın mesafeden yapıldığı tespit edildi. İddianamede, ruhsatsız silahın yaklaşık 1,5 yıl önce sanığın dayısından satın alındığı bilgisi de yer aldı.

Savcılık, tüm bu bulgular ışığında şüpheli hakkında hak ettiği cezayı talep ederek iddianameyi mahkemeye sevk etti.