Çanakkale ve Gazze şehitleri için fidanlar toprakla buluştu
"Türkiye Yeşeriyor, Gazze Güçleniyor" ortak etkinliği düzenlendi
Yaz aylarında ülke genelinde yaşanan yangınların ardından, Orman Genel Müdürlüğü ile yapılan protokoller kapsamında ağaç dikim çalışmaları hız kazandı. Bu çerçevede Çanakkale'de düzenlenen etkinlik, hem bölgesel yeniden yeşertme hedeflerine katkı sağladı hem de anma niteliği taşıdı.
Etkinlik, Orman Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı ve ÖNDER İmam Hatipliler Derneği işbirliğiyle gerçekleştirildi. "Türkiye Yeşeriyor, Gazze Güçleniyor" mottosuyla düzenlenen törende, Çanakkale Savaşlarından bu yana farklı zamanlarda kanıyla toprağı sulayan aziz şehitlerimiz ve Gazze’de katil İsrail Devletinin katlettiği Gazze’li mazlum şehitler anısına fidanlar toprağa verildi.
İlde bulunan imam hatip okullarından 30 öğrenci ile katılımcıların birlikte diktiği, üzerinde şehit isimleri yazılı 50 fidan toprakla buluşturuldu. Fidanlar hem anma hem de gelecek için bir umut simgesi olarak değerlendirildi.
Fidan dikim töreninde konuşan Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürü Mine Hayta, "ÖNDER İmam Hatipliler Derneği öncülüğünde 'Türkiye Yeşeriyor, Gazze Güçleniyor' etkinliğinde sizlerle beraber olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Diktiğiniz her fidanın bir ormana dönüşmesini istiyorum" dedi.
Etkinlik, hem doğal alanların yeniden yeşertilmesi hem de şehitlerin anısını yaşatma amacıyla düzenlenen benzer çalışmalara örnek teşkil etti.
ÇANAKKALE'DE 'TÜRKİYE YEŞERİYOR, GAZZE GÜÇLENİYOR' MOTTOSUYLA ÇANAKKALE'DE VE GAZZE'DE VERİLEN ŞEHİTLER İÇİN FİDANLAR TOPRAKLA BULUŞTU.