DOLAR
42,72 -0,06%
EURO
50,13 0,13%
ALTIN
5.930,07 -0,19%
BITCOIN
3.717.157,34 0,74%

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: 'Millet, CHP'yi Birinci Yapmaya Devam Ediyor'

Özgür Özel, CHP 21. Olağanüstü Kurultayı'nda demokrasi vurgusu yaparak, partinin iradesini ve milletin desteğini ön plana çıkardı.

Yayın Tarihi: 06.04.2025 13:26
Güncelleme Tarihi: 06.04.2025 13:26

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: 'Millet, CHP'yi Birinci Yapmaya Devam Ediyor'

Özgür Özel, Demokrasinin Güvencesi Olduklarını Belirtti

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Yenimahalle Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen 21. Olağanüstü Kurultay'da, partinin Türkiye'deki iradesini en iyi şekilde temsil ettiklerini ifade etti. Özel, 'Genel Başkan olarak ben ve bu salonda tek vücut olan partimizin tüm Türkiye'deki iradesini temsil eden bizler, Ekrem başkanımızın da belediye başkanlarımızın da namusuna kendi namuslarımız kadar kefiliz.' dedi.

Demokrasiye Sonsuz İnanç

Kurultayda gençlerin umudu için orada olduklarını vurgulayan Özel, 31 Mart 2024'te gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Genel Seçimleri ile ilgili, 'Milletin sandıktaki mesajını doğru okumaya gayret ediyoruz.' açıklamasında bulundu.

CHP, Anketlerde Liderliğini Sürdürüyor

Özgür Özel, ülkede CHP'nin geçen yıl temmuz itibarıyla anketlerde birinci parti çıkmaya devam ettiğini söyleyerek, 'Millet tüm anketlerde CHP'yi birinci yapmaya devam etti.' şeklinde konuştu.

İBB'ye Yönelik Soruşturmalar ve Ekrem İmamoğlu

CHP Genel Başkanı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yolsuzluk soruşturması bağlamında hedef alındığını vurgulayarak, 'Devleti milletin karşısına dikmekten çekinmediler.' ifadesini kullandı.

Kürtlerin Teminatı CHP

Özel, partinin her kesimden, özellikle Kürtlerin de partisi olduğunu belirterek, 'Kürtlerin seçilme hakkına kurulan kumpas, demokrasiye vurulan bir darbedir.' dedi. Terörle ilgili geçmişte ödenen bedellere değinen Özel, 'CHP barıştan yanadır. Kürtler, CHP'ye güvenebilirler.' açıklamasında bulundu.

Özel, TBMM'de Türk toplumunun tüm kesimleriyle bir araya gelerek ortak çözümler üretmenin önemine dikkat çekti. CHP'nin bu süreçte her zaman barış ve toplumsal mutabakat yanlısı olacağını sözlerine ekledi.