DOLAR
42,72 -0,06%
EURO
50,24 -0,1%
ALTIN
5.954,87 -0,61%
BITCOIN
3.846.943,06 -2,72%

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bosna Hersek Konseyi Üyesi ile Görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bosna Hersek'teki gelişmeleri titizlikle takip ettiğini belirtti ve bölgedeki huzur için çaba sarf edeceklerini vurguladı.

Yayın Tarihi: 14.03.2025 18:43
Güncelleme Tarihi: 14.03.2025 18:43

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bosna Hersek Konseyi Üyesi ile Görüştü

Erdoğan, Bosna Hersek'teki Gelişmeleri Değerlendirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Üyesi Denis Becirovic ile İstanbul'da gerçekleştirdiği görüşmede, Bosna Hersek’teki son durum ve bölgesel gelişmeleri değerlendirdi. İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Erdoğan'ın, Sırp Kesimi Başkanı Milorad Dodik hakkında verilen hüküm sonrası gelişmeleri yakından takip ettiğini ifade ettiği belirtildi.

Önemli Temaslar ve Açıklamalar

Erdoğan, görüşmede ayrıca, bölge ülkelerinin liderleriyle de temaslar gerçekleştirdiğini vurgulayarak, Bosna Hersek'in anayasal düzeninin korunması ve toplumsal uzlaşının sağlanması adına çaba gösterilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Bu süreçte, ayrılıkçı yaklaşımların kabul edilemeyeceğini belirten Erdoğan, Bosna Hersek’te birlik ve bütünlüğün esas olduğunu ifade etti.

Balkanlarda Huzur ve İstikrar

Görüşmede, artan bölgesel ve küresel güvenlik sorunlarının yanı sıra Balkanlar'da huzur ve istikrarın korunmasının önemine dikkat çeken Erdoğan, Türkiye'nin Bosna Hersek'in toprak bütünlüğü, egemenliği ve anayasal düzeninin korunması için gereken desteği vermeye devam edeceğini dile getirdi.