2025 Yılı Cumhurbaşkanlığı Bütçesi TBMM'de Görüşüldü
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda, Cumhurbaşkanlığının 2025 yılı bütçesi ile ilgili tartışmalar devam ediyor. DEM Parti Antalya Milletvekili Hakkı Saruhan Oluç, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Eleştirisi
Oluç, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin demokratik olmadığını belirterek, “Türkiye'nin demokratikleşmeye ihtiyacı var.” ifadesini kullandı. Sistemin mevcut uygulamalarının sorunlar oluşturduğunu savunan Oluç, bu sistemin daha fazla tartışılması gerektiğine dikkat çekti.
Başkanlık Sisteminde Katılımcılık Vurgusu
Oluç, başkanlık sistemlerinin katılımcı ve müzakereci bir anlayışa dayalı olması gerektiğinin altını çizdi. Bu yaklaşım, Türkiye’nin geleceği için hayati öneme sahip olduğunu belirtti.
Gençlerin Gelecek Arayışı
DEM Parti İstanbul Milletvekili Cengiz Çiçek ise siyasetin, çözüm üreten bir kurum olduğuna vurgu yaptı. Gençlerin yurt dışında gelecek arayışı içinde olduğunu ifade eden Çiçek, adaletsizliğe karşı mücadele edeceklerini dile getirdi.
Barış Dilinin Önemi
DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Mithat Sancar, savunma sanayisi bütçelerinin askeri harcamalar içerdiğine dikkat çekti. “Barışın dilini yerleştirmeye ihtiyaç var.” diyen Sancar, eski alışkanlıkların sürdürülmesi halinde barışın sağlanamayacağını ifade etti. Sancar, “Her gün öfke, nefret ve düşmanlık içeren söylemleri tekrar etmek barışa giden yolu tahrip eder.” şeklinde konuştu.