DOLAR
42,72 -0,05%
EURO
50,2 -0,02%
ALTIN
5.953,51 -0,59%
BITCOIN
3.673.509,45 1,91%

Demokrat Senatörlerden Trump ve Musk'ın Tesla Etkinliğine Soruşturma Talebi

4 Demokrat senatör, Trump ve Musk'ın Tesla etkinliğine dair soruşturma açılmasını talep etti. Hükümet yetkilerinin kötüye kullanıldığını iddia ettiler.

Yayın Tarihi: 14.03.2025 11:23
Güncelleme Tarihi: 14.03.2025 11:23

Demokrat Senatörlerden Trump ve Musk'ın Tesla Etkinliğine Soruşturma Talebi

Demokrat Senatörlerden Trump ve Musk'ın Etkinliğine Tepki

ABD'de 4 Demokrat senatör, ABD Başkanı Donald Trump ve Elon Musk tarafından Beyaz Saray'da düzenlenen ve Tesla araçların sergilendiği etkinlik hakkında soruşturma açılmasını talep etti.

Eleştiriler ve İddialar

Senatörler Elizabeth Warren, Adam Schiff, Cory Booker ve Richard Blumenthal, ABD Kamu Etiği Ofisi (OGE) Direktör Vekili Douglas Collins'e gönderdiği mektupta, Trump ve Musk'ın birlikte kameralar karşısına geçerek Beyaz Saray'ın bahçesinde Tesla araçlarla poz vermesini eleştirdi.

Senatörler, Musk'ın hükümetteki pozisyonunu Tesla'nın ürünlerini teşvik etmek için kullandığını belirterek, bu durumun etik ihlali olduğunu öne sürdü. Mektupta, "Musk, Başkanla yaptığı resmi basın toplantısında Beyaz Saray'ı arka plan olarak kullanarak Tesla'yı tanıtmak suretiyle, hükümetteki üst düzey rolünü ve başkanlıkla ilişkili yetkisini kullanarak Tesla'yı tavsiye ediyor ve Trump yönetiminin Tesla araçlarını desteklediğini ima ediyor gibi göründü" ifadelerine yer verildi.

Trump’ın Desteği

Trump, 12 Mart'ta, Musk ile kameralar karşısına geçerek Tesla araçlarıyla poz vermişti. Musk'a desteğini vurgulamak amacıyla bir araç alacağını dile getiren Trump, "Satın alacağım çünkü birincisi, bu harika bir ürün, olabildiğince iyi. İkincisi, bu adam enerjisini ve hayatını bunu yapmaya adadı ve bence kendisine haksızlık yapıldı" şeklinde konuşmuştu.