Dünya Diplomasi Gündemi
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye-Ürdün-Irak-Lübnan-Suriye Toplantısı’na katılmak üzere Amman’da bulunacak. Bu kritik zirvede, bölgedeki işbirlikleri ve güvenlik meseleleri ele alınacak.
Ayrıca, İsrail ile Hamas arasında Gazze'de yürürlüğe giren ateşkes ile ilgili esir takası sürecindeki gelişmeler dikkatle izleniyor. Gazze ve Kudüs'te yaşanan bu gelişmeler, dünya genelinde yankı bulmaya devam ediyor.
Spor Gündemi
Trendyol Süper Lig’in 27. haftasındaki karşılaşmalar, bugün Net Global Sivasspor-Göztepe, Reeder Samsunspor-Adana Demirspor, ikas Eyüpspor-TÜMOSAN Konyaspor ve Corendon Alanyaspor-Galatasaray maçlarıyla devam ediyor. Maçlar, Sivas (13.30), Samsun (16.00), İstanbul (16.00) ve Antalya (20.30) saatlerinde gerçekleştirilecek.
Trendyol 1. Lig’in 29. haftasında, Fitmens Gömlek Yeni Malatyaspor-Central Hospital Ümraniyespor, Adanaspor-Solwie Energy Fatih Karagümrük, Gençlerbirliği-Ahlatcı Çorum FK ve Sakaryaspor-Teksüt Bandırmaspor karşılaşmaları da bugün oynanacak. Bu maçlar, Malatya (13.30), Adana (16.00), Ankara (16.00) ve Sakarya (20.30) saatlerinde gerçekleşecek.
Ek olarak, Nesine 2. Lig ve Nesine 3. Lig gruplarında da hafta karşılaşmaları tamamlanacak. Ayrıca, Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi’nde 19. hafta karşılaşmaları yapılacak.
Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde ise 20. haftaya yönelik Mersinspor-Beşiktaş Fibabanka, Aliağa Petkimspor-Fenerbahçe Beko ve Onvo Büyükçekmece Basketbol-Yukatel Merkezefendi Belediyesi Basket maçları öne çıkıyor. Maç saatleri Mersin (13.00), İzmir (15.30) ve İstanbul (18.00) şeklinde belirlendi.
Diğer yandan, ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde 25. haftada Beşiktaş-Fenerbahçe Opet ve BOTAŞ-İlkem Yapı Tarsusspor müsabakaları yapılacak.
Son olarak, Vodafone Sultanlar Ligi'nde 24. haftaya yönelik karşılaşmalar da bugün oynanacak. Bu maçların yanı sıra spor severler, çeşitli kulüpler arasındaki çekişmeli karşılaşmalara tanıklık edecek.