Ekvador'un Güneyinde Sel Felaketi
Güney Amerika ülkesi Ekvador'un güneyinde meydana gelen şiddetli sel felaketi, 2 kişinin hayatını kaybetmesine ve 81 kişinin yaralanmasına yol açtı. Ulusal basında yer alan haberlere göre, El Oro eyaletine bağlı Pinas kasabasında etkili olan yoğun yağışlar, büyük çapta hasara neden oldu.
Yetkililer, sel felaketi sonucu 2 kişinin yaşamını yitirdiğini, 81 kişinin de çoğu hafif yaralarla hastanelere kaldırıldığını bildirdi. San Roque Nehri'nin taşması sonucunda çok sayıda ev ve işyeri sular altında kaldı. Sivil savunma ekiplerinin olay yerindeki arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.
Hasar Görmüş Yapılar ve İnsani Yardımlar
Resmi açıklamalara göre, bölgede toplamda 19 ev tamamen yıkılırken, 85 ev, 23 kamu binası, sağlık merkezi ve köprü de hasar gördü. Ekvador Devlet Başkanı Daniel Noboa, felaketten etkilenen Pinas kasabasını ziyaret ederek, vatandaşlarla bir araya geldi.
Yerel yetkililerle yapılan toplantıda, Noboa, insani yardımların hızlandırılması ve bölgenin en kısa sürede normale döndürülmesi talimatını verdi.
Yılbaşından bu yana devam eden şiddetli yağışlar nedeniyle Ekvador'da toplamda 14 kişi hayatını kaybederken, 73 bin kişi bu durumlardan etkilendi.