Esed Rejiminin Darbeyi Yüzden Kayıtlı Subayı Abdullah Nazım Keref Yakalandı

Suriye'de Esed rejiminin işkence merkezlerinden sorumlu Albay Abdullah Nazım Keref, Şam'da güvenlik güçleri tarafından yakalandı.

Yayın Tarihi: 25.02.2025 00:09
Güncelleme Tarihi: 25.02.2025 00:09

Esed Rejiminin Darbeyi Yüzden Kayıtlı Subayı Abdullah Nazım Keref Yakalandı

Devrik Beşşar Esed rejiminin işkence merkezleriyle tanınan subayı Abdullah Nazım Keref, başkent Şam'da güvenlik güçleri tarafından yakalandı. Keref, rejimin Filistin Şubesi'nin sorgulama biriminin sorumlu isimlerinden biri olarak biliniyor.

Albay Keref'in yakalanması, Esed rejimine karşı yürütülen operasyonların bir parçası olarak değerlendiriliyor. AA'nın Suriye'deki güvenlik kaynaklarından elde ettiği bilgilere göre, eski rejimin savaş suçlularına yönelik operasyonlar sürüyor.

İşkence ve katliamlarıyla tanınan Albay Keref'in durumu, Suriyeli muhaliflerin ve insan hakları savunucularının dikkatini çekiyor.