DOLAR
42,69 -0,23%
EURO
50,12 0,09%
ALTIN
5.925,88 -1,26%
BITCOIN
3.951.109,73 -1,11%

ETÜ’den Engelliler Haftası Etkinliği: Üniversiteli Gençler ve Özel Gereksinimli Çocuklar Bir Araya Geldi

ETÜ öğrencileri, 3-10 Aralık Engelliler Haftası’nda Erzurum Görme Engelliler İlk/Ortaokulunda özel gereksinimli çocuklarla atölye, spor ve sanat etkinliklerinde buluştu.

Yayın Tarihi: 12.12.2025 11:33
Güncelleme Tarihi: 12.12.2025 11:33

ETÜ’den Engelliler Haftası Etkinliği: Üniversiteli Gençler ve Özel Gereksinimli Çocuklar Bir Araya Geldi

ETÜ’den Engelliler Haftası’nda anlamlı buluşma

Üniversiteli gençler ve özel gereksinimli çocuklar bir arada

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Engelsiz Öğrenci Birimi ile ETÜ Çocuk Kulübü ve ETÜ Vizyoner Gençlik Kulübü iş birliğiyle, 3-10 Aralık Engelliler Haftası kapsamında Erzurum Görme Engelliler İlkokulu ve Ortaokulunda farkındalık programı düzenlendi.

Programın amacı, özel gereksinimli bireylere yönelik farkındalığı artırmak ve dayanışma kültürünü güçlendirmek olarak açıklandı. Etkinliğe ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ceren Sultan Elmalı, ETÜ Engelsiz Öğrenci Birimi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Ceren Davutoğlu, ETÜ Çocuk Kulübü Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Yıldız, ETÜ Vizyoner Gençlik Kulübü Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Ramazan Yıldız ve çok sayıda üniversite öğrencisi katıldı.

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) ve Erzurum Kızılay Şubesinin destekleriyle gerçekleştirilen etkinlikte, üniversiteli gençlerle çocuklar birlikte uygulamalı atölyelerde buluştu; kurabiye ve çeşitli atıştırmalıkların hazırlandığı mutfak etkinliği, spor faaliyetleri ile şarkı ve şiir performansları yapıldı. Katılımcılar hem eğlendi hem üretken zaman geçirdi.

Prof. Dr. Bülent Çakmak: Bugün burada çocuklarımızla bir araya gelmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Onların gözlerindeki heyecan ve neşe bizlere de güç veriyor. Bu tür etkinlikler hem toplumsal farkındalığın artmasına hem de çocuklarımızla kurulan bağların güçlenmesine katkı sağlıyor. ETÜ olarak özel gereksinimli bireylerin hayatın her alanında daha etkin olmasını istiyoruz. Bu nedenle bu buluşmaları yalnızca bir günle sınırlı tutmadan sürdürülebilir hâle getirmek için çalışıyoruz. Bir sonraki etkinliğimizde çocuklarımızı kampüsümüzde misafir etmeyi, onlara üniversite ortamını tanıtmayı ve farklı atölye çalışmalarıyla yeniden bir araya gelmeyi arzu ediyoruz

Dr. Öğr. Üyesi Ceren Davutoğlu: Bugün burada çocuklarımızla birlikte olmak, onların enerjisi ve mutluluğuna ortak olmak bizler için çok değerli. Bu tür etkinlikler, öğrencilerimizin toplumsal sorumluluk bilincini artırırken, özel gereksinimli çocukların da kendilerini daha güçlü ve değerli hissetmelerini sağlıyor. Biz birlikte güçlüyüz ve birbirimizden güç almalıyız

Etkinlik, üniversite ile okul arasındaki bağları güçlendirirken, öğrencilerin sosyal sorumluluk bilincini pekiştirmeyi ve özel gereksinimli çocukların toplumsal hayata daha fazla katılımına zemin hazırlamayı hedefliyor.

ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (ETÜ) ENGELSİZ ÖĞRENCİ BİRİMİ İLE ETÜ ÇOCUK KULÜBÜ VE ETÜ VİZYONER...

ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (ETÜ) ENGELSİZ ÖĞRENCİ BİRİMİ İLE ETÜ ÇOCUK KULÜBÜ VE ETÜ VİZYONER GENÇLİK KULÜBÜ İŞ BİRLİĞİNDE, 3–10 ARALIK ENGELLİLER HAFTASI KAPSAMINDA ERZURUM GÖRME ENGELLİLER İLKOKULU VE ORTAOKULUNDA FARKINDALIK PROGRAMI DÜZENLENDİ.

ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (ETÜ) ENGELSİZ ÖĞRENCİ BİRİMİ İLE ETÜ ÇOCUK KULÜBÜ VE ETÜ VİZYONER...