DOLAR
42,55 -0,01%
EURO
49,53 0%
ALTIN
5.742,23 0%
BITCOIN
3.837.104,75 0%

Gauteng'te Protestolar: İçişleri Bakanlığı Ofisi Ateşe Verildi

Gauteng'in Germiston bölgesinde tahliye protestolarında belediyeye ait bina ve İçişleri Bakanlığı ofisi ateşe verildi; 2 kişi gözaltında.

Yayın Tarihi: 13.08.2025 01:00
Güncelleme Tarihi: 13.08.2025 01:00

Gauteng'te Protestolar: İçişleri Bakanlığı Ofisi Ateşe Verildi

Gauteng'te Protestolar: İçişleri Bakanlığı Ofisi Ateşe Verildi

Olayın Detayları

Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Gauteng eyaletinde, protestocuların İçişleri Bakanlığı'na ait iki katlı ofis binasını ateşe verdiği bildirildi.

Ulusal medyada yer alan haberlere göre, Johannesburg'un doğusundaki Germiston bölgesinde, kira ödemedikleri gerekçesiyle belediyeye ait konutlardan tahliye edilmek istenen sakinlerle güvenlik güçleri arasında arbede yaşandı.

Göstericiler şehir merkezinde caddelere barikatlar kurarak durumu protesto etti ve polise taşlarla saldırdı. Polis müdahalesinde plastik mermi kullanıldığı aktarıldı.

Olaylarda protestocuların belediyeye ait bir apartman bloğunu ve bitişiğindeki İçişleri Bakanlığı'nın iki katlı ofis binasını ateşe verdiği kaydedildi.

Resmi Açıklamalar

Ekurhuleni Afet ve Acil Durum Yönetimi Sözcüsü William Ntladi, binanın ağır hasar aldığını ve yangında can kaybı yaşanmadığını belirtti.

İçişleri Bakanı Leon Schreiber, sosyal medya paylaşımında, kundakçılar hakkında cezai işlem başlatılacağını belirterek "Bu, sosyal altyapımıza yönelik bir saldırıdan başka bir şey değil ve buna sabredemeyiz." ifadesini kullandı.

Ekurhuleni Belediye Başkanı Nkosindiphile Xhakaza, belediyeye ait konutları "yasa dışı olarak işgal eden" kiracıların tahliye edilmesi konusunda geri adım atmayacaklarını vurguladı.

Polis, olayla ilgili olarak 2 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.