Güney Kore Başkanlık Ofisi ABD Tarifeleri İçin Acil Toplantı Düzenledi
Güney Kore Başkanlık Ofisi, ABD'nin tarife politikalarına ilişkin gelişmeleri değerlendirmek üzere acil toplantı düzenledi. Yonhap'ın haberine göre, toplantı acil bir gündemle toplandı.
Toplantıya Kimler Katıldı?
Toplantı, Başkanlık Politika Özel Kalem Müdürü Kim Yong-beom ve Ulusal Güvenlik Direktörü Wi Sung-lac'ın eş başkanlığında gerçekleştirildi. Ayrıca maliye, dışişleri ve ticaret bakanları da toplantıda yer aldı.
Görüşmelerin İçeriği ve Sonuçları
Başkanlık Ofisi açıklamasına göre, Sanayi Bakanı Kim Jung-kwan toplantıda 4 Ekim'de ABD Ticaret Bakanı Howard Lutnick ile yaptığı görüşmenin detaylarını ve sonuçlarını paylaştı.
Katılımcılar, bu detaylara dayanarak tarife müzakerelerinin nasıl yürütüleceğini ele aldı ve Güney Kore'nin ABD ile tarifeler konusundaki müzakerelere devam edeceği vurgulandı.
Kim Jung-kwan, 4 Ekim'de ABD Ticaret Bakanı Lutnick ile Washington'da görüşmüştü.