Irak’ta yoğun sis ulaşımı aksattı
Irak’ın kuzeyinde dün akşam saatlerinden bu yana etkili olan yoğun sis, başta başkent Bağdat olmak üzere birçok şehirde ulaşımı olumsuz etkiledi. Görüş mesafesinin ciddi şekilde azalması üzerine Bağdat Uluslararası Havalimanı, Erbil Havalimanı ve Kerkük Uluslararası Havalimanı’nda uçuşlar askıya alındı.
Bağdat Uluslararası Havalimanı’nda görüş mesafesinin yaklaşık 150 metreye kadar düştüğü bildirildi. Erbil Havalimanı Müdürü Ahmet Hoşyar, seferlerin ikinci bir duyuruya kadar askıya alındığını açıkladı.
Kerkük Uluslararası Havalimanı’nda iptal edilen uçuşun Türkiye-Kerkük uçuşu olduğu belirtilirken, kararın yolcu ve uçuş ekiplerinin güvenliği amacıyla alındığı ve hava şartlarının yakından takip edildiği vurgulandı. Iraklı yetkililer, hava şartlarının normale dönmesiyle birlikte uçuşların yeniden başlatılacağını açıkladı.
Meteoroloji'den uyarı
Irak Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, yüksek nem oranı ve rüzgarın durgun olması nedeniyle batı bölgeleri hariç ülke genelinde yoğun sis oluşmasının beklendiği ifade edildi. Açıklamada, sisin özellikle şehirlerarası yollar ve açık alanlarda yatay görüş mesafesini yer yer sıfıra kadar düşürebileceği vurgulanarak, bunun trafik güvenliği açısından ciddi risk oluşturduğu kaydedildi.
Meteoroloji yetkilileri, sabahın erken saatlerinde ulaşımda aksamalar yaşanabileceğini, gün ilerledikçe sisin kademeli olarak etkisini kaybetmesinin ve görüş mesafesinde iyileşme yaşanmasının beklendiğini bildirdi.
Irak’ın kuzeyinde dün akşam saatlerinden bu yana etkili olan yoğun sis nedeniyle Bağdat Uluslararası Havalimanı, Erbil Havalimanı ve Kerkük Uluslararası Havalimanı’nda uçuşlar askıya alındı.