DOLAR
42,71 -0,04%
EURO
50,24 -0,07%
ALTIN
5.874,3 0,56%
BITCOIN
3.686.765,1 -0,53%

İsrail Ordusu'ndan Beyrut'a Saldırı Tehdidi

İsrail, Beyrut'taki Dahiye bölgesine yönelik saldırı tehdidinde bulundu. Hades Mahallesi'nde Hizbullah'a ait bina hedef alındı.

Yayın Tarihi: 28.03.2025 13:24
Güncelleme Tarihi: 28.03.2025 13:24

İsrail Ordusu'ndan Beyrut'a Saldırı Tehdidi

İsrail Ordusu'ndan Beyrut'a Yeni Saldırı Tehdidi

İsrail ordusu, Lübnan'ın başkenti Beyrut'un Dahiye bölgesinde bir mahalleye yönelik saldırı tehdidinde bulundu. İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, Beyrut'un Hades Mahallesi'nde işaretlenen bir bina haritasını paylaştı.

Beyrut'taki Hedef: Hizbullah'a Ait Bina

Adraee, söz konusu binanın Hizbullah'a ait olduğunu ileri sürerek, çevresindeki binaların tahliye edilmesini istedi. Bu gelişme, daha önce İsrail ordusunun kuzeyden roketler fırlatıldığını iddia ederek Lübnan'ın güneyine yönelik gerçekleştirdiği hava saldırılarının ardından geldi.

Görgü Tanıklarından Korkutucu Tanıklıklar

Görgü tanıklarına göre, İsrail savaş uçakları Lübnan'ın güneyinde bulunan Nebatiye ve Sur kentlerine bağlı birçok bölgeye bombardıman düzenledi. Bu saldırılar, İsrail'in Beyrut'a en son 27 Kasım tarihinde, Lübnan ile ateşkes anlaşmasının devreye girdiği dönemde gerçekleşti.