DOLAR
42,71 -0,03%
EURO
50,34 -0,27%
ALTIN
5.935,78 -0,48%
BITCOIN
3.722.656,23 -1,52%

Kanada, Suriye'ye Yaptırımları 6 Ay Süreyle Hafifletiyor

Kanada, Suriye'deki siyasi geçiş sürecini desteklemek amacıyla yaptırımları 6 ay süreyle hafifletme kararı aldı.

Yayın Tarihi: 13.03.2025 15:43
Güncelleme Tarihi: 13.03.2025 15:43

Kanada, Suriye'ye Yaptırımları 6 Ay Süreyle Hafifletiyor

Kanada'nın Suriye Yaptırımları Hafifletiliyor

Kanada hükümeti, Beşşar Esed rejiminin devrildiği Suriye'de siyasi geçiş sürecini desteklemek amacıyla uyguladığı yaptırımları 6 ay süreyle hafifletme kararı aldı. Global Affairs Canada (GAC) aracılığıyla yapılan resmi açıklamaya göre, Kanada Dışişleri Bakanı Melanie Joly ve Uluslararası Kalkınma Bakanı Ahmed Hussen ortak bir bildiri yayımladı.

Açıklamaya göre, Ottawa hükümeti, Suriye'nin yeniden imarını ve istikrarını sağlamak amacıyla, Suriye ile bağlantılı 7 bankaya yönelik belirli finansal işlemlere 6 aylık geçerli izin verdi. Uzun yıllardır süregelen iç çatışmaların etkisiyle yoksulluk sınırının altında yaşayan Suriyelilerin oranının %90 olduğu belirtilerek, bu duruma çözüm bulmak için yaklaşık 58.5 milyon dolarlık yeni bir fon sağlanacağı ifade edildi.

Yeni Suriye Büyükelçisi Adayı: Stefanie McCollum

GAC sitesinde yer alan bir diğer duyuruya göre, Kanada'nın Beyrut Büyükelçisi Stefanie McCollum, aynı zamanda yeni Suriye Büyükelçisi olarak aday gösterildi. McCollum'un görevini, Lübnan üzerinden yürütmesi planlanıyor.

Kanada hükümeti, Suriye'deki barışçıl ve kapsayıcı geçiş sürecini desteklemeyi taahhüt ederken, tüm taraflara gerilimi azaltma çağrısında bulundu.