DOLAR
42,56 0%
EURO
49,62 0%
ALTIN
5.750,71 0%
BITCOIN
3.881.642,73 0%

Karabük ve Bolu'da Çocuklar Filistin İçin Metrelerce Resim Çizdi

Karabük ve Bolu'da 'Filistinli Çocuklar İçin Çiz' etkinliğinde çocuklar metrelerce resim kağıdına Filistin'e destek ve farkındalık mesajları çizdi.

Yayın Tarihi: 04.10.2025 17:21
Güncelleme Tarihi: 04.10.2025 18:24

Karabük ve Bolu'da Çocuklar Filistin İçin Metrelerce Resim Çizdi

Karabük ve Bolu'da Çocuklar Filistin İçin Metrelerce Resim Çizdi

Karabük ve Bolu'da düzenlenen etkinliklerde çocuklar, Filistin'deki insani dramı ve dayanışma mesajlarını metrelerce uzunluğundaki resim kağıtlarına taşıdı. Etkinlikler, bölge halkının ve sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle farkındalık oluşturmayı hedefledi.

Karabük'te Etkinlik

Karabük İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği, Filistin'e Destek Platformu ve Yetim Vakfı işbirliğinde Kemal Güneş Caddesi'nde gerçekleşen etkinlikte çocuklar, yere serilen metrelerce uzunluğundaki resim kağıdına Filistin'le ilgili duygu ve düşüncelerini yansıtan çizimler yaptı. Resim kağıtlarında Filistin bayrakları ile renkli boyalarla yazılan destek mesajları dikkat çekti.

İHH Karabük Şube Başkanı İbrahim Şentürk, Filistin'de 2 yılı aşkın süredir devam eden İsrail ablukası ve saldırılarının özellikle çocuklar başta olmak üzere siviller üzerinde yıkıcı etkileri olduğunu belirtti. Şentürk, çocukların eğitim, sağlık, güvenlik ve oyun gibi temel haklardan mahrum bırakıldığını ve Filistinli çocukların en temel haklarının bile sistematik olarak ihlal edildiğini vurguladı. Yapılan çalışmaların hem dayanışma örneği sunduğunu hem de dünyaya barış, adalet ve insan hakları çağrısı yapıldığını ifade etti.

Bolu'da Farkındalık Ayağı

Bolu Müftülüğü koordinesinde kent merkezinde düzenlenen etkinlik kapsamında Kent Meydanı'nda stant kuruldu. Etkinliğe katılan aileler ve çocuklar, Filistinli çocukların maruz kaldığı haksızlıklar ve şiddete karşı duyarlılıklarını resimler aracılığıyla aktardı. Etkinliğe Bolu Valisi Abdulaziz Aydın de destek verdi.

Bolu'da çizilen eserlerin, 80 ilden gönderilecek tuvallerle birleştirilerek 15 kilometre uzunluğundaki farkındalık eserinin parçası olacağı bildirildi.

Karabük'te, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına dikkati çekmek ve Filistinlilere destek...

Karabük'te, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına dikkati çekmek ve Filistinlilere destek vermek için "Filistinli Çocuklar İçin Çiz" etkinliği düzenlendi.

Karabük'te, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına dikkati çekmek ve Filistinlilere destek...