DOLAR
39,6 -0,07%
EURO
46 -0,02%
ALTIN
4.240,14 -0,21%
BITCOIN
4.200.316,72 -0,06%

Kayseri'de Koramaz Vadisi Müzesi Ziyarete Açıldı

Kayseri'de UNESCO listesinde yer alan Koramaz Vadisi'ni tanıtacak müze önemli bir törenle açıldı.

Yayın Tarihi: 16.05.2025 21:05
Güncelleme Tarihi: 16.05.2025 21:05

Kayseri'de Koramaz Vadisi Müzesi Ziyarete Açıldı

Kayseri'de Koramaz Vadisi Müzesi Törenle Açıldı

Kayseri'de, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Koramaz Vadisi'nin tanıtımına katkı sağlayacak Koramaz Vadisi Müzesi törenle hizmete girdi.

Müze, Koramaz Vadisi'nde bulunan Ağırnas Mahallesi'ndeki Çerkezoğlu Mustafa Bey Konağı restore edilerek dönüştürüldü. Müzenin açılışı dolayısıyla düzenlenen törende Kayseri Valisi Gökmen Çiçek önemli açıklamalarda bulundu.

Vali Çiçek, "Müze muhteşem, tüm detaylar düşünülmüş" diyerek, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve ekibine teşekkür etti. Çiçek, "Dünyanın en büyük mimarı sizin hemşerinizdir. Ağırnaslı çocukların kimin hemşehrisi olduğunu iyi bilmesi gerekiyor." ifadesini kullandı.

Büyükkılıç ise Kayseri'nin bir açık hava müzesi olduğunu belirterek, "Bu müze ile tarihi ve kültürel zenginlikleri canlandırmayı hedefliyoruz." dedi. Mimar Sinan'ı anarak, Oğuz ve Suzan isimli karakterler üzerinden bir aşk hikayesinin destanlaştırıldığını aktardı.

Açılışta AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı da konuşma yaptı. Törenin ardından protokol üyeleri müzeyi gezerek eserleri inceledi.

Kayseri'de, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ndeki Koramaz Vadisi'ni ve çevresini tanıtmaya...

Kayseri'de, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ndeki Koramaz Vadisi'ni ve çevresini tanıtmaya katkı sağlayacak müze törenle hizmete açıldı.

Kayseri'de, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ndeki Koramaz Vadisi'ni ve çevresini tanıtmaya...

Kayseri'de, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ndeki Koramaz Vadisi'ni ve çevresini tanıtmaya katkı sağlayacak müze törenle hizmete açıldı.