DOLAR
42,71 -0,01%
EURO
50,18 0,02%
ALTIN
5.963,1 -0,05%
BITCOIN
3.673.985,17 0,06%

Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro'dan Zelenskiy'ye Sert Eleştiri

Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, Ukrayna'nın maden gelirlerinin bir kısmını ABD'ye verme niyetini 'ahmaklık' olarak nitelendirdi.

Yayın Tarihi: 26.02.2025 11:23
Güncelleme Tarihi: 26.02.2025 11:23

Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro'dan Zelenskiy'ye Sert Eleştiri

Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro'dan Sert Açıklama

Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’nin ülkedeki değerli maden kaynaklarının gelirinin bir kısmının ABD’ye verilmesini öngören anlaşmayı imzalama niyetini sert bir dille eleştirdi. Petro, anlaşmanın olası sonuçlarının düşündürücü olduğunu belirtti.

Petro: 'Bu Hamle Ahmaklık'

Petro, X hesabından yaptığı paylaşımda, Kiev’in bu hamlesini 'ahmaklık' olarak yorumladı. “Zelenskiy’nin aptallığı, Batı Avrupa ülkelerinin kendisini manipüle etmesine izin vermesidir” ifadelerini kullandı. Petro ayrıca, “Onlar da hangi yöne gitmek istediklerini bilmiyor” şeklinde sitemde bulundu.

Trump'ın Açıklamaları ve Ukrayna'nın Geleceği

Öte yandan, ABD Başkanı Donald Trump, 3 Şubat'ta düzenlediği açıklamada, Ukrayna'dan nadir toprak elementleri almak istediklerini belirtmişti. Trump, Ukrayna’daki savaşın sona ermesi gerektiğine vurgu yaparak, “Destek vermeye devam etmemiz durumunda bunun bir karşılığı olmalı” dedi.

Trump, dün yaptığı açıklamada da değerli maden anlaşmasını imzalamak üzere Zelenskiy ile 28 Şubat'ta görüşmeye hazır olduğunu