DOLAR
42,72 -0,06%
EURO
50,24 -0,1%
ALTIN
5.954,87 -0,61%
BITCOIN
3.846.943,06 -2,72%

Kuzey Makedonya'da 59 Kişinin Hayatını Kaybettiği Yangın Sonrası Belediye Başkanı İstifa Etti

Kuzey Makedonya'nın Koçani kentinde meydana gelen yangın sonrası Belediye Başkanı Ljupco Papazov istifa etti.

Yayın Tarihi: 17.03.2025 16:08
Güncelleme Tarihi: 17.03.2025 16:08

Kuzey Makedonya'da 59 Kişinin Hayatını Kaybettiği Yangın Sonrası Belediye Başkanı İstifa Etti

Kuzey Makedonya'da Yangın Felaketi: Belediye Başkanı İstifa Etti

Kuzey Makedonya'nın Koçani kentinde, 59 kişinin hayatını kaybettiği ve 155 kişinin yaralandığı yangının ardından Belediye Başkanı Ljupco Papazov istifa etti. Papazov, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, bu trajik olayın ardındaki acıyı ifade etmekte zorlandığını belirtti.

Yangın, 16 Mart tarihinde yerel saatle 03.00'te bir gece kulübünde piroteknik maddelerin sebep olduğu bir patlama sonucu meydana geldi. Olayda hayatını kaybedenler arasında dostlarıyla tanıdıklarının da bulunduğunu dile getiren Papazov, "Bu çok büyük bir kayıp. Hissettiğimiz acıyı tarif edebilecek bir kelime yok. O çocuklar bizim çocuklarımızdı," dedi.

Yaralıların durumuyla ilgili olarak, hastaneye kaldırılanların 9'u'nun tedavi için Türkiye'nin gönderdiği ambulans uçaklarla İstanbul ve Ankara'ya nakledildiği bildirildi. Olay sonrası Kuzey Makedonya hükümeti, ülkede 7 gün milli yas ilan etti.

Bu trajik yangının ardından halk, kayıplarını ve yaralılarını anarken, olayın sorumlularının belirlenmesi için önceki önlemlerin sorgulanmasına da ihtiyaç duyuluyor.