Malatya'da Yaban Keçileri Akdağ'da Görüntülendi

Doğanşehir Erkenek Mahallesi Akdağ bölgesinde, avlanması yasak yaban keçileri sarp kayalıklarda cep telefonu kamerasına yansıdı.

Yayın Tarihi: 20.11.2025 10:21
Güncelleme Tarihi: 20.11.2025 10:21

Malatya'da Yaban Keçileri Akdağ'da Görüntülendi

Malatya'da Yaban Keçileri Akdağ'da Görüntülendi

Doğanşehir Erkenek Mahallesi'nde cep telefonu kamerasına yansıyan sürpriz

Malatya'nın Doğanşehir ilçesine bağlı Erkenek Mahallesi Akdağ bölgesinde yaban keçileri görüntülendi. Sarp kayalıklar üzerinde dolaşan bu hayvanlar, bölgedeki vatandaşların cep telefonu kameralarına yansıdı.

Görüntülenen yaban keçileri, avlanması yasak türler arasında yer alıyor. Beslenme amaçlı olarak çıktıkları kayalıklarda rahatça hareket eden keçiler, çevredeki doğal yaşamın canlı bir örneğini oluşturdu.

Sarp ve dik yamaçlarda gezen yaban keçileri, zayıf fakat çevik yapıları sayesinde 90 derecelik gibi görünen dik yamaçlara bile kolaylıkla tırmanabiliyor. Bu özellikleri, yüksek rakımlı bölgelerde yaşamlarını sürdürmelerine olanak tanıyor.

Cep telefonu kamerasına yansıyan görüntülerde, yüksekten ve zorlu koşullardan çekinmeyen keçilerin insanlara görünmekten giderek daha az çekindiği dikkat çekiyor. Metrelerce yüksekliğe aldırmayan bu hayvanlar, adeta yerçekimine meydan okur görüntü sergiliyor.

Vatandaşların kaydettiği görüntüler, bölgedeki doğal hayatın korunmasının önemini bir kez daha gözler önüne serdi ve yaban hayatına karşı duyarlılığı artırdı.

MALATYA’DA DAĞ KEÇİLERİ GÖRÜNTÜLENDİ

MALATYA’DA DAĞ KEÇİLERİ GÖRÜNTÜLENDİ

MALATYA’DA DAĞ KEÇİLERİ GÖRÜNTÜLENDİ