Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,66 0,03%
EURO
35,14 0,01%
ALTIN
2.435,95 0,02%

Marketten alışveriş yapanlar dikkat! Artık bunu bir daha göremeyeceksiniz

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın harekete geçmesiyle beraber market raflarındaki etiketlere sık sık denetim yapılmaya başlandı. Tereyağı olmamasına rağmen tereyağı tadında etiketler yasak hale getirildi. İşte o detaylar...

Yayın Tarihi: 09.02.2024 12:46
Güncelleme Tarihi: 09.02.2024 12:46

Marketten alışveriş yapanlar dikkat! Artık bunu bir daha göremeyeceksiniz

Alışveriş yaparken dikkat edilmesi gereken durumlar göz önünde bulundurulurken market raflarında yer alan sayısız ürünle beraber etiketlerin tüketicileri yanılttığı görüldü. Bakanlık konu hakkında açıklamalarda bulundu.

Market raflarındaki o etiketlere yasak getirilirken tereyağı tadında, tereyağı lezzetinde ve tereyağı keyfi gibi ibarelere Bakanlık tarafından izin verilmeyeceği açıklandı. Bakanlık, bu tarz ürünlerin ambalajlarını mercek altında kaldı. Kafa karıştıran ambalajlarla beraber yasak kararı gelirken ALO 174 gıda hattına bildirileceği belirtildi.

ürünlere yasak
SAHTE BALA DİKKAT
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından balın içerisinde ve dışarısında yer alan madde eklenip eklenmediğine bakılarak çalışma başlatılmasına karar verildi. Yurttaşlar ise bu durum üzerinde memnuniyetlerini sergiledi.

LİMON SOS RAFLARDAN KALDIRILACAK
Resmi Gazete üzerinde yayımlanan karar üzerine limon sosunun satışının yasaklandığı bildirildi. Limon suyu izlenimi verilirken bundan sonra piyasalarda yer almayacak.