Mersin İtfaiye Teşkilatı yeni ekipmanlarla görev gücünü artırdı
Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, bünyesine kazandırdığı yeni ekipmanlar ve teknolojik donanımlı araçlarla afet ve yangınlara müdahale kapasitesini güçlendirdi. Uzman personel ve özel eğitimli arama-kurtarma köpekleriyle desteklenen teşkilat, olası tüm afet senaryolarına hazır hale getirildi.
Tanıtım programı ve personel takviyesi
Yeni ekipman ve araçlar, ATA Eğitim Merkezinde düzenlenen tanıtım programıyla kamuoyuna sunuldu. Deprem, sel, yangın ve arama-kurtarma operasyonlarında kullanılacak donanımların devreye alınmasıyla teşkilatın müdahale hızının önemli ölçüde arttığı bildirildi. Kadroya ayrıca 240 genç ve dinamik personelin katıldığı açıklandı.
"Tüm afet senaryolarına hazırız"
İtfaiye Dairesi Başkanlığı İdari ve Mali İşler Şube Müdürü Emre Elçi, son 1,5 yılda teşkilata kazandırılan ekipmanlarla olaylara müdahale sürelerinin kısaldığını vurguladı. Elçi, "Teknolojik gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Teknik analizler ve kamera sistemleriyle elde ettiğimiz verilere göre reaksiyon sürelerimiz dünya standartlarına oldukça yakın" dedi. Kent genelindeki 35 hizmet noktasında yenilenen araç ve ekipmanlarla görev yapıldığını belirtti.
Geniş kapsamlı arama-kurtarma ekipmanları
Elçi, arama-kurtarma ekiplerinin ihtiyaç duyduğu tüm teknik malzemelerin temin edildiğini şu ifadelerle aktardı: "Yeni araç ve ekipmanlarımız arasında arama-kurtarma setleri, dağcılık ve su altı kurtarma malzemeleri, jeneratörler, gaz ölçüm dedektörleri, sismik akustik dinleme cihazları ile yüksekten iniş ve tırmanış ipleri bulunuyor. Ayrıca elektrikli araç yangınlarında kullanılan özel yangın battaniyesi, temiz hava dolum kompresörü ve üstün sorumluluk sigortalı kişisel koruyucu kıyafetler de ekipmanlarımız arasına eklendi."
Uzun süreli müdahalelerde personelin dinlenme ihtiyacını karşılamak üzere tasarlanan "Yaşam Otobüsleri" projesine de değinildi.
26 yeni araç yolda
Avrupa Kalkınma Konseyi Bankası finansmanlı krediyle 26 adet yeni aracın alım sürecinin devam ettiği belirtildi. Elçi, "İhale aşamasındaki bu araçların da filomuza katılmasıyla teşkilatımızın taşıt yapısı önemli ölçüde güçlenecek. Bu sayede reaksiyon sürelerimiz daha da iyileşecek" ifadelerini kullandı.
Eğitim ve tatbikatlar sürüyor
Teşkilatın düzenli eğitim ve tatbikatlara devam ettiği, gençlere ve çocuklara yönelik farkındalık çalışmalarının sürdüğü vurgulandı. Elçi, "ATA Eğitim Merkezinde eğitim alanlarımızı sürekli güncelliyoruz. Yeni ekipman yatırımlarıyla afetlere hazırlık kapasitemizi artırmaya devam edeceğiz" dedi.
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İTFAİYE DAİRESİ BAŞKANLIĞI, BÜNYESİNE KAZANDIRDIĞI YENİ EKİPMANLAR VE TEKNOLOJİK DONANIMLI ARAÇLARLA AFET VE YANGINLARA MÜDAHALE KAPASİTESİNİ GÜÇLENDİRDİ.