Olayın Gelişimi
Amasya'nın Merzifon ilçesinde, zabıta ekiplerinin bir çay ocağında yardım amaçlı çalışan %61 engelli Selahattin Bozkurt'u darbettiği iddiaları üzerine soruşturma başlatıldı.
Edinilen bilgilere göre, Merzifon Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Harmanlar Mahallesi'ndeki bir çay ocağının kaldırıma masa ve sandalye bırakmasına yönelik işlem yapmak istedi. Bu işlem sırasında zabıtalar ile çay ocağındaki 43 yaşındaki Bozkurt arasında tartışma başladı.
Arbede ve Sonrası
Tartışmanın ardından yaşanan arbede, çevredekilerin müdahalesiyle sona erdi. Merzifon Kaymakamlığı'ndan gelen yazılı açıklamada, olayla ilgili soruşturma başlatıldığı ifade edildi.
Açıklamada, zabıta görevlilerinin şikayet üzerine, çay ocağına ait tabure ve masaları kaldırmaya çalıştıklarında iş yeri içinde bulunan iki kişi ile arbede yaşandığı belirtildi. Her iki tarafın da şikayetçi olması üzerine gerekli işlemlerin başlatıldığı kaydedildi.
Selahattin Bozkurt'un İfadeleri
Selahattin Bozkurt, olay sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, darp raporu aldığını vurgulayarak, “Yüzde 61 engelliyim, zabıtalar geldiler beni darbettiler. Şikayetçiyim, gereğinin yapılmasını istiyorum.” dedi.
Bozkurt, zabıtaların masa ve sandalyeleri kaldırma talebi üzerine yaşanan tartışmanın ardından arbede çıktığını belirterek, “Ben engelliyim. Burada geçici olarak yardım ediyordum.” ifadesinde bulundu.
Amasya'nın Merzifon ilçesinde zabıta ekiplerinin, bir çay ocağında yardım amaçlı çalışan engelli kişiyi darbettiği iddiasıyla ilgili soruşturma başlatıldı. Yüzde 61 engelli raporlu Selahattin Bozkurt, açıklamalarda bulundu.