Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,66 0,03%
EURO
35,14 0,01%
ALTIN
2.435,95 0,02%

Meteoroloji’den 23 ile Kritik Uyarı: Yağmur, Kar ve Fırtınaya Dikkat!

Meteorolojinin son değerlendirmelerine göre; başta İstanbul, İzmir ve Bursa olmak üzere toplamda 23 il için sarı kodlu uyarı geldi. Bu bölgelerde özellikle Kıyı Ege ve Kırklareli çevre illeri ile İstanbul'un Avrupa Yakası'nda yoğun yağışlar beklenirken, İç Ege'nin yüksek kesimleri, Batı Karadeniz'in iç bölgeleri, Sivas ve Çankırı çevreleri ile Ankara'nın doğu ve kuzey ilçelerinde kar yağışı öngörülüyor. Ayrıca, Kıyı Ege ve Marmara bölgelerinde fırtına etkisiyle sert rüzgarlar olacağı belirtiliyor. Bu nedenle, vatandaşların ani hava değişikliklerine karşın dikkatli olmaları ve meteorolojik uyarıları takip etmeleri önem taşıyor.

Yayın Tarihi: 28.11.2023 10:56
Güncelleme Tarihi: 28.11.2023 10:56

Meteoroloji’den 23 ile Kritik Uyarı: Yağmur, Kar ve Fırtınaya Dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün ve yarın ülkenin geniş bir bölgesini etkisi altına alacak olan yağmur, kar ve fırtına için sarı kodlu uyarıda bulundu. İstanbul dahil olmak üzere 23 ilde oluşabilecek olumsuz hava koşulları nedeniyle vatandaşlardan tedbirli olmaları istendi. 

Yağışlı Hava Geliyor

Meteoroloji’nin gelen günlük hava durumu tahminlerine göre, bugün ve yarın ülke geneli parçalı ve çok bulutlu olacak. Marmara, Batı Akdeniz, Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz kıyıları ile Samsun çevresinde yağmur ve sağanak yağışlı olacağı belirtiliyor.  Hava durumu raporuna göre Batı Karadeniz’in iç kesimleri, İç Ege’nin yüksekleri, Ankara’nın kuzey ve doğu ilçeleri ile Sivas ve Çankırı çevrelerinde ise karla karışık yağmurun yanı sıra kar yağışı görülmesi bekleniyor.

Yağışların özellikle Kırklareli çevreleri, Kıyı Ege ve İstanbul’un Avrupa Yakası’nda kuvvetini artırması bekleniyor. Şiddetli yağışların sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar yaratabileceğine dair vatandaşın dikkatli olunmasına yönelik uyarılar var.

Fırtına Hayatı Olumsuz Etkileyecek

Şiddetli rüzgarın, Kıyı Ege ve Marmara ile zaman zaman Karadeniz’de güneyli yönlerden fırtına şeklinde (40-70 km/saat) eseceği tahmin ediliyor. Fırtına nedeniyle çatı uçması, soba ve baca gazı zehirlenmeleri, ağaç devrilmesi durumlara karşı dikkatli olunması gerekiyor.

Sarı Kodlu Uyarı Yapılan İller 

Meteoroloji tarafından, Aydın ve Muğla illeri için gök gürültülü sağanak yağış sebebi ile sarı kodlu uyarı geldi. Buna ek olarak, Bilecik, Bolu, Bursa, Çanakkale, İstanbul, Edirne, Kastamonu, Kırklareli, Kocaeli, Kütahya, Sakarya, Sinop, Tekirdağ, Zonguldak, Bartın, Yalova, Düzce ve Karabük illerinde sarı kodlu rüzgar uyarısı verildi. Diğer taraftan, Balıkesir, İzmir ve Manisa illeri için ise gök gürültülü sağanak yağış ile rüzgarın etkili olabileceği konusunda sarı kod uyarısı geldi. Halkın bu hava koşullarına karşı dikkatli olmaları ve gerekli tedbirleri almaları önemle vurgulanıyor.

Hava Sıcaklığı Düşecek

Genel hava sıcaklığının başta kıyı kesimlerde olmak üzere mevsim normallerinde, iç kesimlerde ise mevsim normallerinin 2 ila 4 derece altında olması bekleniyor. Soğuk ve yağışlı havanın etkisiyle vatandaşlar daha kalın giysiler tercih etmeye başladı.

28 Kasım Salı Hava Durumu

hava-durumu

 

29 Kasım Çarşamba Hava Durumu

hava-durumu

30 Kasım Perşembe Hava Durumu

hava-durumu

1 Aralık Cuma Hava Durumu

hava-durumu

2 Aralık Cumartesi Hava Durumu

 

hava-durumu