DOLAR
42,71 -0,07%
EURO
50,2 0%
ALTIN
5.948,88 -0,51%
BITCOIN
3.664.932,72 2,12%

Netanyahu, ABD'ye Giderek Trump ile Görüşecek

İsrail Başbakanı Netanyahu, ABD Başkanı Trump ile önemli bir görüşme için Washington'a gitti.

Yayın Tarihi: 07.04.2025 05:03
Güncelleme Tarihi: 07.04.2025 05:03

Netanyahu, ABD'ye Giderek Trump ile Görüşecek

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Başkanı Donald Trump ile görüşmek üzere Macaristan'dan ABD'ye gitti.

İsrail basınında yer alan haberlere göre, Netanyahu'nun pazartesi günü ABD Başkanı Trump ile bir araya gelmesi bekleniyor. Yedioth Ahronoth ve Jerusalem Post gazetelerinin aktardığına göre, Netanyahu, Washington'da Beyaz Saray'da toplantı yapacak.

Görüşmenin ardından, Trump'ın Orta Doğu Temsilcisi Steve Witkoff ve diğer tarafların yetkililerinin katılacağı genişletilmiş bir toplantı düzenlenecek.

Ayrıca, Netanyahu'nun ABD Hazine Bakanı Scott Bessent ile de bir araya gelmesi bekleniyor. Bu görüşmede, ABD'nin İsrail'den yapılan ithalata yönelik gümrük vergisi uygulamasının ele alınacağı bildirildi.

Öte yandan, Netanyahu, Uluslararası Ceza Mahkemesi(UCM)'nin tutuklama kararına rağmen 3 Nisan'da Macaristan'a resmi ziyarette bulunmuş ve başkent Budapeşte'de Macar mevkidaşı Viktor Orban ile görüşmüştü. Bu görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında Orban, başbakanlık görevine geldiği ilk yıllarda UCM'ye katılma kararı için imza attığını, şimdi ise ayrılma kararı aldığını belirtmişti. Netanyahu, Avrupa'da ülkesini anlayan birkaç ülkeden birinin Macaristan olduğunu ifade ederek, Orban'ı dostu olarak tanımlamıştı.

UCM, 21 Kasım 2024'te açıkladığı kararında, Gazze'de işlenen savaş suçları ve insanlığa karşı suçlar sebebiyle Netanyahu ile eski Savunma Bakanı Yoav Gallant hakkında tutuklama emri çıkardığını duyurmuştu.