DOLAR
42,69 -0,07%
EURO
50,09 0,11%
ALTIN
5.950,44 -0,54%
BITCOIN
3.687.734,81 1,45%

New York'ta Kadınların Ekonomik Güçlenmesi Tartışıldı

KAGİDER ve Sanofi Türkiye, New York'ta kadınların ekonomik hayatta daha güçlü yer edinmesi için etkinlik düzenledi.

Yayın Tarihi: 12.03.2025 02:16
Güncelleme Tarihi: 12.03.2025 02:16

New York'ta Kadınların Ekonomik Güçlenmesi Tartışıldı

New York'ta Kadınların Ekonomik Güçlenmesi Tartışıldı

Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) ve Sanofi Türkiye, New York’ta, kadınların ekonomik hayattaki yerini ve özellikle genç kadınların iş dünyasında daha güçlü bir konum elde etmesi için yapılan çalışmaları ele alan önemli bir etkinlik düzenledi.

Etkinlik Hakkında

Birleşmiş Milletler (BM) 69. Kadının Statüsü Komisyonu kapsamında gerçekleştirilen etkinliğe çok sayıda uluslararası katılımcı katıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da onur konuğu olarak etkinlikte yer aldı ve özellikle genç kadın girişimcilerin desteklenmesinin önemine vurgu yaptı.

Konuşmalar ve Vurgulanan Noktalar

KAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Esra Bezircioğlu, kadın girişimciliği ve kadınların ekonomik güçlenme konusundaki sürdürülebilirlik çalışmalarını paylaşarak, “İş hayatına güçlü başlangıç yapan kadınlar, yalnızca kendi kariyerlerini inşa etmekle kalmaz, çevrelerindeki kadınlara da ilham verir ve onları yönlendirir.” dedi.

Bezircioğlu, 15 yıl önce başlattıkları "Geleceğin Kadın Liderleri" programı ile genç kadınların iş dünyasında sağlam bir yer edinmelerini sağlamak için somut çözümler üretmeye devam ettiklerini belirtti. “Kadınların ekonomik olarak güçlenmesi, sürdürülebilir bir dünya inşa etmenin temel taşlarından biridir.” ifadesini kullandı.

Proje Başarıları

Kadınların ekonomik alanda güçlenmesini desteklemek amacıyla birçok projeyi hayata geçirdiklerini aktaran Bezircioğlu, bugüne kadar 162 kurumla yapılan 80 proje ile doğrudan 170 bin kadına ulaştıklarının altını çizdi.

Cinsiyet Eşitsizliğine Dikkat Çekildi

Sanofi Türkiye Kurumsal İletişim Direktörü Pınar Kaya, cinsiyet eşitsizliğinin hem Türkiye’de hem de dünyada sosyal ve ekonomik sorunların önemli bir kaynağı olduğunu vurguladı. Dünya Ekonomik Forumu’nun 2024 Küresel Cinsiyet Uçurumu Raporu’na göre, cinsiyet eşitliğine ulaşmak için dünyada 134 yıl daha gerektiğini belirterek, “Yolumuz uzun, bugün atacağımız adımlar geleceği şekillendirecek.” dedi.