DOLAR
42,71 -0,04%
EURO
50,24 -0,08%
ALTIN
5.880,12 0,46%
BITCOIN
3.685.397,54 -0,51%

Nijerya'da camiye saldırı: Sokoto'da 1 ölü, çok sayıda kaçırıldı

Sokoto'nun Wurno köyündeki camide düzenlenen silahlı saldırıda 1 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi kaçırıldı; güvenlik güçleri kurtarma çalışmalarını sürdürüyor.

Yayın Tarihi: 13.08.2025 13:20
Güncelleme Tarihi: 13.08.2025 13:20

Nijerya'da camiye saldırı: Sokoto'da 1 ölü, çok sayıda kaçırıldı

Nijerya'da camiye saldırı: Sokoto'da 1 ölü, çok sayıda kaçırıldı

Wurno köyündeki saldırıda silahlı çete mensupları namaz kılanları hedef aldı

Nijerya'nın Sokoto eyaletine bağlı Wurno köyündeki camide düzenlenen silahlı saldırıda 1 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi kaçırıldı.

Yerel basında yer alan haberlere göre, olayda silahlı çete üyeleri camide namaz kılan kalabalığa ateş açtı ve ardından bir grup kişiyi beraberlerinde götürdü.

Sokoto Polis Sözcüsü Ahmed Rufai, bölgeye güvenlik güçlerinin sevk edildiğini ve kaçırılanları kurtarmak amacıyla çalışmaların başlatıldığını bildirdi.

Nijerya uzun süredir ülkenin farklı bölgelerinde silahlı çetelerin yanı sıra terör örgütleri Boko Haram ve DEAŞ'ın Batı Afrika kolu ISWAP tarafından düzenlenen saldırılarla mücadele ediyor.

Ülkede kaçırma suçunun cezalandırılması idam olmasına rağmen fidye amaçlı kaçırma vakalarına sıkça rastlanıyor. Silahlı kişiler genellikle kuzeydeki köyleri, okulları ve yolcuları hedef alarak fidye talep ediyor.

Güvenlik yetkilileri, kaçırılanların bulunması ve bölgedeki saldırıların önlenmesine yönelik operasyonları yoğunlaştırdıklarını açıkladı.