Pirinççi Deresi'nde Toplu Balık Ölümleri: Alibey Barajı Tehdit Altında

Pirinççi Deresi'nde toplu balık ölümleri ve kötü koku Alibey Barajı'nı tehdit ediyor; muhtar Ali Yazıcı yetkilileri acil önlem almaya çağırdı.

Yayın Tarihi: 21.11.2025 14:29
Güncelleme Tarihi: 21.11.2025 14:29

Pirinççi Deresi'nde Toplu Balık Ölümleri: Alibey Barajı Tehdit Altında

Pirinççi Deresi'nde Toplu Balık Ölümleri: Alibey Barajı Tehdit Altında

Olay ve bölgede gözlemler

İstanbul’un içme suyu kaynaklarından Alibey Barajına dökülen Pirinççi Deresi'nde bir kez daha toplu balık ölümleri yaşandı. Eyüpsultan’a bağlı Pirinççi Mahallesi sınırlarından geçen derede çok sayıda ölü balık kıyıya vurdu, dereden yükselen kötü koku bölge sakinlerini rahatsız etti.

Mahalle muhtarından uyarı

Dere kenarında incelemelerde bulunan Pirinççi Mahallesi Muhtarı Ali Yazıcı, bölge halkının uzun süredir süren endişesini dile getirdi: "İnsanların eğlenip, piknik yaptığı, hatta yeri geldiğinde yüzdüğü bir yerimizdi. Ama ne yazık ki son 15 senedir yağmurların yağmasıyla birlikte önce kirli su, ardından ağır bir koku geliyor ve deremizi kirletiyor. Şu anda deremizde ağır bir koku var. Bu dere, içme suyu olarak kullanılan Alibey Barajı’na akmakta ve oradan da İstanbul’un bir kısmına su veren barajımız. Ağırlıklı olarak yağmur yağdığı zaman ağır bir koku geliyor. Dereyi maalesef kirletiyorlar"

Yazıcı, İstanbul’un su güvenliği için yetkililerin acil önlem almasını talep ederek bölge halkı adına çağrı yaptı.

ALİBEY BARAJI'NA DÖKÜLEN PİRİNÇÇİ DERESİ (DRON ÇEKİM)

ALİBEY BARAJI'NA DÖKÜLEN PİRİNÇÇİ DERESİ (DRON ÇEKİM)

PİRİNÇÇİ MAHALLESİ MUHTARI ALİ YAZICI