Rus Ordusu İlerlemeye Devam Ediyor
Rusya Savunma Bakanlığı, Donetsk bölgesinde Veseloye ve Zaporijya bölgesinde Lobkovoye yerleşim birimlerini Ukrayna ordusundan aldığını duyurdu. Açıklamada, Rus ordusunun Ukrayna’daki askeri operasyonlarına dair detaylar paylaşıldı.
Askeri Başarılar ve Stratejik Hedefler
Bakanlık, çatışma alanında Rus birliklerinin ilerlemeye devam ettiğini belirterek, "Doğu grubuna bağlı birlikler, düşman savunmasının derinliklerine doğru ilerlemeye devam etti ve Donetsk Halk Cumhuriyeti’ndeki Veseloye yerleşim birimini kurtardı. Ayrıca, Dinyeper grubuna bağlı birliklerin kararlı eylemleri sonucunda Zaporijya bölgesindeki Lobkovoye yerleşim birimi de kurtarıldı," ifadesini kullandı.
Hava Üstünlüğü ve Tahribatlar
Rusya Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada, Ukrayna'nın roket ve uzay sanayi işletmeleri, insansız hava araçları üretim atölyeleri, mühimmat depoları ve askeri birliklerin bulunduğu 148 bölgenin hedef alındığı ve tahrip edildiği duyuruldu.
Bugüne kadar, Ukrayna'ya ait toplamda 660 uçak, 283 helikopter, 49 bin 562 insansız hava aracı, 601 hava savunma füze sistemi, 22 bin 644 tank ve zırhlı araç, 1533 çok namlulu roketatar, 23 bin 198 obüs ve havan topu ile 33 bin 624 özel askeri aracın imha edildiği bildirildi.