Sakarya'da 'Gazze Nöbeti'nde Küresel Sumud Filosu'na Saldırı Kınandı
Türkiye Beyazay Derneği üyeleri Gar Meydanı'nda toplandı
Sakarya'da gerçekleştirilen "Gazze Nöbeti" programında, Gazze'ye insani yardım ulaştırmak amacıyla denize açılan Küresel Sumud Filosu'na İsrail'in düzenlediği saldırılar protesto edildi.
Etkinliği düzenleyen Türkiye Beyazay Derneği Gazze Dayanışma ve Yardımlaşma Komisyonu tarafından; Adapazarı, Akyazı ve Hendek ilçelerinde haftada birer gün süren nöbetlerle, Gazze'de 2 yıldır yaşanan katliam ve soykırımın kamuoyuna taşındığı belirtildi.
Ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla Gar Meydanı'nda toplanan dernek üyeleri ve vatandaşlar, Küresel Sumud Filosu'na yönelik saldırıları birlikte kınadı.
Komisyon gönüllüsü Bayram Yılmaz, grup adına yaptığı konuşmada yaşananlar için şunları söyledi: "İki yıldır yaşanan katliam ve soykırım tahammül edilemez noktaya ulaştı."
Yılmaz, 2 milyon insanın açlığa maruz bırakıldığını vurgulayarak, "Tüm dünyanın gözleri önünde cereyan eden soykırıma karşı hem uluslararası mekanizmalar hem de bölgesel güçler sessiz kalmaya devam ediyor. Şayet bu sessizlik kısa bir müddet daha devam edecek olursa tarihte eşine rastlanmamış toplu ölümler gerçekleşecek." ifadelerini kullandı.
Gazze'ye uygulanan ablukanın kırılması amacıyla Vicdan, Madleen ve Hanzala gemileriyle yapılan teşebbüslerin, Marc to Gaza ve Sumud filoları ile yeni bir aşamaya geçtiğini belirten Yılmaz, "Sumud kelimesi Arapça kökenlidir ve kelime anlamı olarak 'direnç, sebat, kararlılık.' demektir. Özellikle Filistin direniş kültüründe önemli bir kavramdır." dedi.
Yılmaz, "Sumud küresel ölçekte dayanışma hareketlerinin, sokaklarda yankılanan sloganların ve sosyal medyada büyüyen kampanyaların ortak diline dönüştü. İspanya'dan İtalya'ya, New York'tan İstanbul'a dünyanın dört bir yanında milyonlarca insan Filistin için sokaklara çıktı; adalet, barış ve onur için ayakta kalma iradesi en haysiyetli duruştur." şeklinde konuştu.
Esir alınanların güvenliğinin tehdit altında olduğuna dikkat çeken Yılmaz, sözlerini şu ifadelerle sürdürdü: "Mavi Marmara ve Vicdan gemisine uluslararası karasularda saldıran bu şımarık ve ahlaksız rejim aynı tavrını Sumud filosundaki gemilere yaparak içlerinde her milletten olan vicdan sahibi insanları hukuka ve ahlaka aykırı bir şekilde esir almıştır. İşgalci Siyonistlerin bugüne kadar bedeli ödetilmeyen saldırganlıkları yüzünden bu arsız çetenin şımarıklığını ve cüretini de arttırmaktadır. Her türlü rüşvet ve tehdidine rağmen ismiyle müsemma Sumud filosunu yolundan döndüremeyen Siyonist rejim insanlık ve vicdan filosuna uluslararası sularda saldırıda bulunmuştur."
Sakarya'da gerçekleştirilen "Gazze Nöbeti"nde Gazze'ye insani yardım ulaştırmak için yola çıkan Küresel Sumud Filosu'na İsrail'in düzenlediği saldırılara tepki gösterildi.