Sakarya Jandarması 1 Haftada 307 Aranan Şahıs Yakaladı

Sakarya İl Jandarma Komutanlığı bir haftada 307 aranan şahıs yakaladı; Karasu'da 79 yıl 10 ay hapis cezası bulunan S.Ç. tutuklandı.

Yayın Tarihi: 21.11.2025 18:44
Güncelleme Tarihi: 21.11.2025 18:44

Sakarya Jandarması 1 Haftada 307 Aranan Şahıs Yakaladı

Sakarya jandarması 1 haftada 307 aranan şahıs yakaladı

Karasu'daki operasyonda 79 yıl 10 ay hapis cezası bulunan firari yakalandı

Sakarya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, aranan şahısların yakalanmasına yönelik yürüttüğü çalışmalarda son bir hafta içinde yoğun operasyon ve kontroller gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen faaliyetler kapsamında toplam 307 aranan şahıs yakalandı.

Ekiplerce icra edilen faaliyetlerde ayrıca bin 707 önleyici ve adli devriye faaliyeti yapıldı. Yakalanan şahıslar arasında; 33'ünün 0-5 yıl arası kesinleşmiş hapis cezası, 4'ünün 5-10 yıl arası kesinleşmiş hapis cezası ve 1 şahsın ise 20 yıl üzeri kesinleşmiş hapis cezası olduğu tespit edildi.

Karasu ilçesinde düzenlenen operasyonda ise hakkında nitelikli cinsel saldırı ve dolandırıcılık başta olmak üzere 20 ayrı aranma kaydı bulunan S.Ç. (47) isimli şahıs yakalandı. Yaklaşık 4 yıldır firari olan ve aslen Ordu nüfusuna kayıtlı olup İstanbul'da ikamet ettiği belirlenen şahsın, Karasu ile herhangi bir bağlantısı olmamasına rağmen yaklaşık 10 gün önce ilçeye gelerek tek başına saklandığı tespit edildi.

JASAT timleri ile asayiş ekiplerinin ortak ve titiz çalışması sonucu yakalanan S.Ç., işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak ceza infaz kurumuna teslim edildi. Şahsın 79 yıl 10 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu öğrenildi.

Sakarya İl Jandarma Komutanlığı yetkilileri, aranan şahısların yakalanmasına yönelik operasyon ve devriyelerin kararlılıkla süreceğini bildirdi.

SAKARYA’DA JANDARMA EKİPLERİNCE ARANAN ŞAHISLARIN YAKALANMASINA YÖNELİK YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALAR...

SAKARYA’DA JANDARMA EKİPLERİNCE ARANAN ŞAHISLARIN YAKALANMASINA YÖNELİK YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALAR ÇERÇEVESİNDE SON BİR HAFTA İÇERİSİNDE 307 ARANAN ŞAHIS YAKALANDI. KARASU İLÇESİNDE DÜZENLENEN OPERASYONDA İSE HAKKINDA NİTELİKLİ CİNSEL SALDIRI VE DOLANDIRICILIK BAŞTA OLMAK ÜZERE 20 AYRI ARANMA KAYDI BULUNAN VE 4 YILDIR FİRARİ OLDUĞU ÖĞRENİLEN ŞAHISTA YAKALANDI.