Şehitkamil’den Ankara Çıkarması: Cumhuriyetin 102. Yılında Gençler Anıtkabir’e

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın 29 Ekim için başlattığı Ankara Çıkarmasıyla 18-35 yaş arası gençler Anıtkabir, TBMM ve müzeleri ziyaret etti.

Yayın Tarihi: 20.11.2025 14:18
Güncelleme Tarihi: 20.11.2025 14:18

Şehitkamil’den Ankara Çıkarması: Cumhuriyetin 102. Yılında Gençler Anıtkabir’e

Şehitkamil’den Cumhuriyetin 102. yılına özel Ankara Çıkarması

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 102. yılı anısına müjdelenen Ankara Çıkarması Projesi kapsamında Gaziantep’ten başkente seferler başladı. Proje ilk kafileyle birlikte gençlere Ankara’nın tarihî ve simgesel mekânlarını gezme fırsatı sundu.

Ankara turunda ziyaret edilen noktalar

Gaziantep’ten hareket eden kafile, gün boyu süren anlamlı turda Anıtkabir, 1. TBMM Binası, 2. TBMM Binası, Gazi Park, Türkiye İş Bankası İktisadi Bağımsızlık Müzesi, Anadolu Medeniyetleri Müzesi ve Atatürk Orman Çiftliği gibi Türkiye tarihinin önemli noktalarını ziyaret etti.

Ata’nın huzuruna çıktılar

Programın en özel durağı olan Anıtkabir ziyaretine katılan 18-35 yaş arasındaki 100 kişi, Atatürk’ün mozolesine çiçek bırakarak saygı duruşunda bulundu. Aslanlı Yol'da yürürken katılımcılar büyük bir gurur ve heyecan yaşadı; kimi zaman duygulanmalar gözyaşlarına yansıdı. 1. TBMM ve 2. TBMM ziyaretlerinde ise Türkiye’nin kurtuluş ve kuruluş mücadelesinin izleri yerinde görüldü ve katılımcılar Cumhuriyet’in kuruluş şartlarını bir kez daha derinden hissetti.

Geziler devam edecek

Ankara’ya giden gençleri uğurlayan Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, verdikleri bir sözü daha yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Yılmaz, ilçe genelinde düzenlenen turlarla 20 bin kişiye Ankara, Hatay, İslahiye ve Şanlıurfa gezileri düzenlediklerini ifade ederek şunları söyledi: 'Şehitkamil’de ne kadar gencimiz varsa Ankara’yı gezdireceğiz. İlk meclis, ikinci meclis, müzelerimiz ve en önemlisi gençlerimizi Ata’mızla, Anıtkabir’le buluşturacağız'. Yılmaz, gençlerin yoğun ilgisine de işaret ederek projelerin rutin şekilde devam edeceğini vurguladı.

Atatürk’ün emanetini korumak boynumuzun borcu

Yılmaz, gençleri Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi huzuruna çıkarmanın kendileri için büyük onur olduğunu ifade etti ve şu sözleri paylaştı: 'Gazi Mustafa Kemal Atatürk, yalnızca bir milletin geleceğini değiştiren büyük bir lider değil, aynı zamanda aklın, bilimin, özgürlüğün ve çağdaşlığın yolunu açan eşsiz bir rehberdir. O’nun bizlere emanet ettiği Cumhuriyet, bu topraklarda yaşayan herkesin en kıymetli hazinesidir. Bizler, Atatürk’ün gösterdiği hedefe yürümeye, O’nun ilke ve devrimlerine sahip çıkmaya kararlıyız. Ankara Çıkarması projesiyle vatandaşlarımızı Ata’mızın huzuruna ulaştırmak bizim için büyük bir onurdur'.

Şehitkamil Belediyesi, Cumhuriyetin 102. yılı etkinlikleri kapsamında başlattığı Ankara Çıkarması ile gençleri tarihle buluşturmaya devam ediyor.

ŞEHİTKAMİL’DEN CUMHURİYETİN 102. YILINDA ANKARA ÇIKARMASI

ŞEHİTKAMİL’DEN CUMHURİYETİN 102. YILINDA ANKARA ÇIKARMASI

ŞEHİTKAMİL’DEN CUMHURİYETİN 102. YILINDA ANKARA ÇIKARMASI