Sivas’ta şehit yakınları ve gazilere özel poliklinik hizmeti devam ediyor
Sivas Şehit Aileleri ve Gaziler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Sivas Cumhuriyet Üniversitesi arasında imzalanan protokol kapsamında, Diş Hekimliği Fakültesi'ne başvuran şehit yakınları ve gazilere ücretsiz poliklinik hizmeti veriliyor. Protokole göre hastalar haftada bir gün özel poliklinikte kabul ediliyor; her cuma fakülteye gelen aileler öğretim üyeleri ve uzman personel tarafından öncelikli olarak kabul ediliyor.
Detaylı diş taramaları yapılan ailelerin tedavi masrafları karşılanıyor. Normalde yaklaşık 3 ay süren tedavi süreçleri, özel poliklinik uygulamasıyla ortalama 2 haftada tamamlanabiliyor.
"Gurur verici bir program"
Prof. Dr. Ahmet Şengönül, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü, uygulamayla ilgili şunları söyledi:
"Bugün üniversitemiz için anlamlı ve gurur verici program vesilesiyle bir arada bulunmaktayız. Bildiğiniz üzere vatanımız için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi, kıymetli emanetleri olan ailelerini ve toprakların bekası uğruna fedakarlıklar göstermiş olan kahraman gazilerimizi ve ailelerine yönelik tüm diş tedavi hizmetlerinin karşılanmasını amaçlayan bir protokol imzaladık. 31 Temmuz 2025 tarihinde Sivas Şehit Aileler ve Gaziler Derneği üniversitemiz ve Diş Hekimliği Fakültemiz arasında imzalanan bu protokol sonucunda bugüne kadar 4 aylık süreçte 25 şehit yakınımız, 40 gazi ve gazi yakını olmak üzere toplamda 65 hastanın tedavilerini başarıyla ve sağlıkla tamamlamış bulunmaktayız. Burada önemli olan husus bütün şehit yakınları, gazilerimiz ve gazi yakınlarımızın tüm tedavi talepleri yüzde yüz oranında tamamlanmıştır. Aynı zamanda bu tedaviler gerek uzman hekimlerimiz ve uzman asistanlarımız tarafından itinayla yürütülmektedir."
"Teşekkürlerimi sunuyorum"
Fatih Deveci, Sivas Şehit Aileleri ve Gaziler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı, projenin dernek üyeleri tarafından olumlu karşılandığını belirterek şunları söyledi:
"Sivas Diş Hekimliği ile yapmış olduğumuz protokol vardı. 31 Temmuz itibariyle yaklaşık olarak 65 şehit ve gazi ailemize hizmet verdiler. Buradan ailelerim adına ve şahsım adına sayın rektör hocama ve sayın dekana sonsuz teşekkür ediyoruz. Rektör hocamın dediği gibi özel bir proje oldu 2025 ve bundan sonraki 10 yıl süre içerisinde 'aile yılı' olması sebebi ile 'aile yılı' çalışma gibi de oldu bir taraftan. Bu süre içerisinde aziz şehitlerimizin emaneti olan anneleri, babaları, eşleri, çocukları ve kahraman gazilerimizin kendileri çocukları, eşiyle birlikte aile olarak ya da bireysel olarak geliyorlar. Bu anlamda üniversitemizin bize yaklaşımlarından dolayı sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum."
"Güzel bir imkan oldu"
Hakan Kaya, Diş Hekimliği Fakültesi'nde tedavi gören terörle mücadele gazisi, uygulamanın erişim kolaylığı ve hizmet kalitesi hakkında şunları aktardı:
"Biz dernek yönetiminde derneği aldıktan sonra rektör hocanın da değişmesi ile beraber, rektör hocamızı ziyarete geldik. Rektör hocanın bu durumu olumlu karşılamasından memnun kaldık. Daha sonra başkanımızın girişimi ile Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Recai hocayla da görüştük. Şehit ailelerinden ve gazi aileleri yakınlarından diş ile ilgili sorunları olanlar var nasıl bir proje yapabiliriz dedik. Daha sonra fakülte ile derneğimiz arasında bir protokol imzalandı. Onun üzerine sağ olsun fakülte dekanı Recai hoca burada özel bir bölüm açtı. Bu bölümde hastalarımız geliyor, sıra beklemeden randevularını alıyorlar ve ona göre diş tedavisi oluyorlar. Bugün yaptığımız programda sayın rektör hocamız kontrol etmek üzere, hem anlaşma devam ediyor mu hem de şehit ve gazi ailelerimiz memnun mu bunu öğrenmek için geldi. Diğer hastane birimlerimizde de gerçekten şehit aileleri ve gazilerimize çok imkan sağlanıyor. Hem sonuçları hocalara gösteremiyorlardı hem de kolay ulaşamıyorlardı. Rektör hocamızın gelmesi ile beraber o engel de önümüzden kalkmış oldu. Sağ olsun yeni hastanemizin faaliyete girmesi ile birlikte rektör hocamızın, o hastanenin bir bölümünün şehit aileler ve gazilerimiz için olacağını söyledi. Buradan rektör hocama dekan hocama ve dernek başkanımıza teşekkür ediyorum. Bizim için çok güzel bir imkan oldu."
SİVAS’TA ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERE YÖNELİK ÖZEL POLİKLİNİK HİZMETİ DEVAM EDİYOR. İMZALANAN PROTOKOL İLE BİRLİKTE DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ’NE GİDEN ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER, TÜM HİZMETLERDEN ÜCRETSİZ YARARLANIYOR.