Suudi Arabistan’dan Bölgesel Çatışmaları Önleme Vurgusu
Suudi Arabistan, bölgede yaşanan çatışmaların yayılma riskine karşı uyarıda bulunarak, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının derhal durdurulması çağrısını yineledi. Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan, Mısır'ın Kahire kentinde düzenlenen ve Gazze'ye insani müdahaleyi güçlendirmeyi amaçlayan Kahire Bakanlar Konferansı'nda önemli açıklamalarda bulundu.
Ateşkes ve Gerilim Önleme
Bin Ferhan, "Gazze'de derhal kalıcı ateşkes sağlanmalı ve gerilimin bölgeye yayılmasının önüne geçilmeli" diyerek, bölgedeki tansiyonun kontrol altında tutulması gerektiğinin altını çizdi. Bakan, İsrail ordusunun Gazze'de kadınlar ve çocuklar üzerindeki baskıları ve saldırılarına dikkat çekti.
İsrail’in Politikasına Eleştiri
İsrail'in, Filistin topraklarına el koyma, halkı göçe zorlama ve kuşatma gibi uygulamalarına değinen Bin Ferhan, bunun acıları artırdığını ve bölgede aşırılığı körüklediğini belirtti. Ayrıca, bu politikaların sürdürülebilir bir yaşamı tehdit ettiğine vurgu yaptı.
Uluslararası Hukuka Saygı ve İnsani Yardımlar
Filistin topraklarının gasbedilmesinin ve Kudüs’ün tarihî statüsüne yapılan müdahalelerin uluslararası hukuka doğrudan bir saldırı olduğunu ifade eden Bakan, böyle bir durumun iki devletli çözüm görüşmelerini de tehlikeye attığını kaydetti. Bin Ferhan, mevcut gerilimlerin bölgesel çatışmalara yol açabileceği konusunda uyararak, Filistin halkına yönelik desteklerinin sürdüğünü vurguladı. Ayrıca, İsrail'in Birleşmiş Milletler çalışanlarını hedef almasının insani yardım çalışmalarını engellediğinin de altını çizdi.
Bu İçeriğimiz kaynak olarak Anadolu Ajansını kullanmıştır ve haberport.com editör ekibimiz tarafından derlenmiştir.