TDV, Diyarbakır'da Kurban Yardımını Gerçekleştiriyor
Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Diyarbakır'da gerçekleştirilen 2025 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu çerçevesinde, 4 bin 25 kurban hissesinin etini ihtiyaç sahiplerine dağıtmak için çalışmalara hız kesmeden devam ediyor.
Kurbanların Kesim Süreci
TDV görevlileri, "Müminler ancak kardeştirler" ve "Kurbanını paylaş, kardeşinle yakınlaş" temasıyla yürütülen organizasyonda, Diyarbakır'da kesimi yapılan 575 büyükbaş hayvanı dikkatlice hazırlıyor. Kesimler, Merkez Sur ilçesindeki bir et entegre tesisinde, veteriner hekimlerin sağlık kontrolünden geçirildikten sonra hijyen kurallarına özen gösterilerek yapılmakta.
Ulaşım ve Dağıtım Süreci
TDV Yönetim Hizmetleri Müdürü Nurettin Uzuner yaptığı açıklamada, kurbanlıkların Türkiye'deki sekiz farklı noktada kesildiğini ve işlemlerin bugün tamamlanacağını belirtti. Uzuner, kurbanların dini esas ve usullere uygun olarak kesildiğini belirtirken, sağlık problemi bulunan hayvanların kesimine izin verilmediğini vurguladı.
Uzuner, "Bu sene vatandaşlarımızın kurban bağışlarıyla ilgili yoğun bir teveccüh oldu." diyerek, kesilen kurban etlerinin deprem bölgesi de dahil olmak üzere tüm ülke genelinde ihtiyaç sahiplerine, Kur'an kurslarına ve öğrenci yurtlarına vakumlu poşetlerde, şoklanarak ve soğuk hava depolarında muhafaza edilerek ulaştırılacağını açıkladı.
Güven ve Şeffaflık
Vatandaşların Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı'na duyduğu güvenin önemini vurgulayan Uzuner, bu güveni sarsmamak için her türlü tedbiri aldıklarını ve bu güvene layık olmak için çaba sarf ettiklerini ifade etti.
Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Diyarbakır'da kesimi yapılan 4 bin 25 kurban hissesinin etini ihtiyaç sahiplerine dağıtacak. Merkez Sur ilçesindeki bir et entegre tesisinde veteriner hekimlerin sağlık kontrolünden geçirilen hayvanlar, hijyen kuralları dikkate alınarak kesiliyor.
Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Diyarbakır'da kesimi yapılan 4 bin 25 kurban hissesinin etini ihtiyaç sahiplerine dağıtacak. Merkez Sur ilçesindeki bir et entegre tesisinde veteriner hekimlerin sağlık kontrolünden geçirilen hayvanlar, hijyen kuralları dikkate alınarak kesiliyor.